Huis
Tuin
Video

There's no place like home

Woonkamer
In de peuterkamer van Julot zag je dat Thomas een kast in de vorm van een huis maakte – en niet zomaar een kast, maar een in de vorm van een huis. Het is namelijk sinds een tijdje helemaal in om je leefruimte op te fleuren met huisjes in alle vormen en maten!

Houten huisje
Zo is het mogelijk om kleine houten huisjes ter decoratie neer te zetten in bijvoorbeeld je vensterbank of op een tafeltje. Het is een simpel item dat je woonkamer een hele andere look kan geven. Zaag zelf een stuk hout in de vorm van een huisje uit en geef het een leuk kleurtje of patroontje. Zo kun je bijvoorbeeld met lijm en servetten aan de slag om de voorkant een origineel uiterlijk te geven. Ook is het mogelijk om een foto op je uit af te laten drukken! Ook kan je er nog raampjes of deurtjes uitsnijden of er een kaarsenhouder van maken.

Lichthuisje
Je maakte ze vroeger waarschijnlijk al als kind: papieren huisjes waar je een lichtje in zet. Eigenlijk  hoef je geen kind te zijn om deze te maken, want ook als je ouder bent is het een leuke verfraaier voor je raam of openhaard. Deze huisjes kun je zelf vouwen van dikker papier, maar je kunt ze ook maken van bijvoorbeeld een melkpak. Knip raampjes en een deurtje uit het pak en schilder deze zwart. Lichtje er in en klaar! Let er wel op dat je geen waxinelichtjes gebruikt, maar bijvoorbeeld een kaarsje op batterijen om brand te voorkomen.

Voor aan de wand
Ook als versiering op je wand zijn huisjes helemaal leuk. Maak bijvoorbeeld je eigen slinger en hang deze in de gang om iedereen welkom te heten in jouw huis. Ook kan je een lambrisering plaatsen in de vorm van grachtenpandjes of gewoonweg een huisje op je muur tapen.

Heb je meer opbergruimte nodig aan je wand? Maak dan een grote of kleine open kast. Met steigerhout of MDF kan je gemakkelijk een kastje maken en op een leuke manier aan iedereen je spulletjes laten zien. Een grotere kast maken kan natuurlijk ook. Wil je zien hoe je dit doet? Klik dan hier.

Koekhuisje
Niet alleen op het gebied van interieur, maar ook op je bord kun je huisjes zien opduiken! Maak bijvoorbeeld je eigen koekhuisje en zet deze bovenop je toetje of plaats er eentje op de rand van je mok met warme chocomel. Genieten maar!

ID: 185

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven