Huis
Tuin
Video

De do's en don'ts van een eclectisch interieur

Een eclectisch interieur is avontuurlijk, persoonlijk en ontzettend haalbaar wanneer je geen interieurstylist bent! Het wordt alleen snel een bij elkaar geraapt zooitje, dus wij geven je graag wat tips om dat te voorkomen!

Wat betekent eclectisch ook alweer?

Een eclectisch interieur betekent dat je diverse interieurstijlen combineert, zodat je een persoonlijke draai aan je interieur kunt geven. Je kunt bijvoorbeeld een landelijk meubelstuk combineren met een Scandinavische lamp en een vintage vloerkleed. Zo hoef je niet één interieurstijl te kiezen, terwijl je misschien fan bent van meerdere.

Een eclectisch interieur? Dit houdt het in
Woonkamer

The do's

Ga op zoek naar welke stijlen jij echt tof vindt! Wij raden je aan diverse interieurstijlen op te zoeken op bijvoorbeeld Pinterest en selecteer plaatjes die jou aanspreken. Vind je alles leuk en kun je niet zo goed kiezen? Kies dan maximaal drie tot vier stijlen en ga binnen deze stijlen op zoek naar passende meubels en items.  

Kies voor maximaal twee accentkleuren en experimenteer met diverse tinten binnen deze kleuren. Houd de basis van je interieur, zoals grote meubelstukken, rustig qua kleur. Zo wordt het geheel niet te hysterisch en schreeuwerig. Door neutrale kleuren in de basis te gebruiken, heb je veel meer vrijheid om wat meer los te gaan in de decoratie!  

Ga voor uniek! Aangezien je veel stijlen leuk vindt, kun je vast wel bijzondere items vinden binnen een van deze stijlen. Kies voor een paar statement items die je als echte eyecatcher tentoonstelt in de ruimte. Let wel op, kies hierbij binnen je eerder gekozen kleurenpallet en interieurstijl!

The don'ts

Koop niet zomaar alle spullen die je wel leuk vindt. Aangezien je waarschijnlijk een persoon bent die heel veel leuk en interessant vindt, is hier geen beginnen aan! Wees kritisch en selectief, zodat je geen volgepropt huis krijgt met leuke tierlantijntjes. Dit oogt eerder rommelig dan een eigen, persoonlijke stijl.  

Je hebt vast al een zo goed als complete inrichting. Ren dus niet naar de woonboulevard om meteen allemaal meubels en decoraties te kopen! Kijk goed naar wat je in huis hebt staan en analyseer of je blij wordt van elk individueel item. Na deze analyse kun je gericht op zoek naar wat er nog mist in de ruimte.

Fotocredits:

Headerfoto: Louis Hansel -Unsplash
Foto 1: Vincent Rivaud - Pexels

Esmée Duindam
ID: 9745

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven