Huis
Tuin
Video

3 tips uit grootmoeders tijd tegen griep

Iedereen krijgt het weleens: de griep. Veel te veel hoesten, een stekende buikpijn en het gevoel alsof elk moment je eten eruit kan komen. Geen paniek, de griep gaat ook weer gewoon over. Maar hoe zorg je dat je tijdens je griepperiode minder afziet?

1. Drink kippensoep

Een griepje? Drink dan een kop kippensoep. Door de stoom vermindert de verstopping van je neus en borst. Daarbij zou de bouillon ontstekingsremmende eigenschappen hebben. De beweging van witte bloedlichaampjes zorgt voor de aanzet van meer slijm in je neus en je longen. Dit zou door kippensoep worden gestopt. Ben je vegetarisch? Dan zijn er gelukkig nog genoeg andere manieren uit grootmoeders tijd die helpen tegen de griep.

2. Eet knoflook en ui

Zoals knoflook en ui! Het ruikt allebei niet lekker, maar ze helpen wél goed tegen verstopte luchtwegen. Snijd een ui door en leg ‘m naast je bed of eet een teentje knoflook op. Dit teentje knoflook heeft nog een extra voordeel: knoflook heeft een sterke antibacteriële werking.

Heb je een lieve vriend of vriendin die normaal altijd naast je in bed slaapt? Wees dan niet beledigd als je een nachtje alleen moet slapen..

3. Wonderthee

Helaas bestaat er geen sprookjesthee die je meteen beter maakt, maar je kunt met thee wel de pijn verzachten. Ga voor citroen, gember en honing in je thee. Deze ingrediënten werken alle drie goed tegen de griep. Door ze met elkaar te mixen maak je een echte powerthee. Zo zit er in citroen veel vitamine C, bevat gember chemicaliën die bepaalde virussen én hoesten onderdrukken en bestrijdt honing infecties door antioxidanten. Klinkt toch wel een beetje als een wonderthee hè?

Fotocredits
Headerfoto: Rawpixel -Unsplash

Tekst
Julia Dilissen

ID: 3554

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven