Huis
Tuin
Video

Ga je verhuizen? Dit zijn 7 handige tips voor het inpakken

Ga je een nieuw avontuur van start in een nieuw huis? Leuk! Helaas moet je daar wel voor gaan inpakken. Om dit goed te doen hebben wij een aantal tips!

1. Noteer alles

Tijdens het inpakken denk je misschien dat je wel gestructureerd te werk gaat, maar grote kans dat je naderhand echt niet meer weet wat waar in zit. En dan zal je net zien dat je echt nú dat ene kabeltje nodig hebt! Zo vervelend! Het is daarom slim om op elke doos te schrijven wat er in zit. Zo kun je alles weer makkelijk vinden als je het toch nog nodig hebt. En het is ook wel makkelijk met uitpakken. Je kunt ook een lijstje maken met alles wat je al hebt ingepakt. Zo weet je zeker dat je niets vergeet!

2. Kamer voor kamer

Dit is ook vooral makkelijk voor het uitpakken. Zo weet je precies welke doos naar welke kamer moet en liggen al die spullen bij elkaar. Daarnaast gaat het inpakken zo ook meer geordend, scheelt weer wat stress!

3. Garderobe inpakken

Je kleding kan ongelofelijk gaan kreuken in die verhuisdozen. Daarnaast kan het een rotklus zijn om alles netjes op te vouwen zodat het in de doos past. Daarom zijn er ook speciale garderobedozen. Hier kun je je kleding gewoon in ophangen. Handig! 

En ook erg handig: de truc met de vuilniszak

4. Bewaar je sleutels goed

Sleutels kwijt? Oh nee, ze zullen toch niet in een van de verhuisdozen zitten? Bewaar de sleutels in een tas die je zeker niet gaat inpakken, in de jas die je nog aan gaat doen of op een andere plek zodat je ze niet per ongeluk inpakt. Zo kun je zo ook niet kwijt raken!

5. Lege lades

Het is erg verleidelijk om de lades van het bureau vol te gooien met spulletjes. Toch kun je die beter netjes opruimen. Volle lades kunnen namelijk schade veroorzaken. Haal de lades daarom voor het grootste gedeelte leeg en doe de kastjes op slot.

6. Servies

Al je glazen en andere breekbare dingen in verhuisdozen stoppen kan best eng zijn. Wat als alles kapot gaat? Pak al je breekbare spullen daarom goed in. Wikkel ze in papier of noppenfolie en gebruik handdoeken en kleding om de schokken op te vangen. Doe de zware borden onderop en doe alle scherpe dingen apart, zodat ze de rest niet kunnen beschadigen.

7. Begin op tijd!!

Dit is misschien wel de allerbelangrijkste tip, begin op tijd! Als je alles op het laatste moment moet doen wordt het gestress en kan er van alles mis gaan. Pak alle dingen die je niet meer gaat gebruiken daarom ruim van tevoren in. Zo kun je langzaamaan alles inpakken en hoef je vlak voor de verhuizing niet meer zo te haasten, dat scheelt!

Verhuis je naar een huurhuis? Zo maak je er toch een echt thuis van!

Fotocredits
Headerfoto: Erda Estremera - Unsplash

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4270

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven