Huis
Tuin
Video

5 tips voor het inrichten van een woonstudio

Een woonstudio is een (vaak) betaalbare manier om klein te wonen. Je hebt alles in één; een slaapkamer, keuken en woonkamer in dezelfde ruimte. Echter kan dit soms lastig zijn om in te richten.

1. Multifunctioneel

Omdat je in een kleine ruimte woont, is het slim om ruimte te besparen. Dit kan door middel van meubels met dubbele functies. Ga bijvoorbeeld voor een slaapbank; overdag een bank en ‘s avonds uitgeklapt een bed. Of gebruik een krukje als bijzettafel die later kan dienen als extra zitplaats. De mogelijkheden zijn eindeloos.

2. Roomdivider

Als je toch behoefte hebt aan verschillende ruimtes, kun je kiezen voor een roomdivider. Zo kun je de grote ruimte verdelen in bijvoorbeeld een slaapgedeelte en een leefgedeelte. Er zijn heel veel verschillende soorten roomdividers, dus kies wat bij jouw interieur past.

3. Opbergruimte

Het grootste struikelpunt bij wonen in een studio, is het gebrek aan opbergruimte. Je moet immers je kookspullen, kleding, boeken etcetera allemaal in een ruimte zien te proppen. Zorg dus voor voldoende slimme opbergruimtes. Zet bakken onder je bed, kies voor een hoge kast laat je kledingkast ook dienen als kapstok.

4. Minimalisme

Nog niet genoeg opbergruimte? Gooi dan gewoon spullen weg. Alles wat je niet nodig hebt of zelden gebruikt, verdient geen plekje in je kleine huisje. Dit kun je bijvoorbeeld doen volgend de methode van Marie Kondo of hoe je het zelf wil. Je zult veel meer ruimte overhouden.

5. Houd het ruimtelijk

Een kleine woning wil je natuurlijk zo groot mogelijk laten lijken. Dit kan door hoge meubels, spiegels en meubels op poten te gebruiken. Je kunt ook beter kiezen voor een aantal grote meubels, dan heel veel kleine. Kies ook voor lichte kleuren voor een nog ruimtelijker gevoel.

Wil je je kleine woning nog groter laten lijken? Gebruik dan deze tien tips.

Fotocredits
Headerfoto: Patrick Perkins - Unsplash
Foto 1: Ikea

Foto 2: @Themamaboheme 
Foto 3: Foster house
Foto 4: Spencer - Unsplash
Foto 5: Daria Shevtsova - Pexels

Tekst
Julia van Rijn

ID: 4468

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven