Huis
Tuin
Video

5 tips voor de perfecte Instagramfoto van je interieur

Instagram is een broedplaats van inspiratie - óók voor je interieur. Zie jij dagelijks de mooiste kiekjes voorbijkomen en wil je zelf jouw favoriete hoekje ook zo mooi op de gevoelige plaat vastleggen? Wij geven je vijf tips voor het maken van de perfecte Instagramfoto.

1. Fotografeer altijd met daglicht

Hét geheim voor een goede foto, is het gebruik van daglicht. Kunstlicht is namelijk erg gelig, waardoor je foto er veel minder fris uit zal zien. Zet je lampen dus ook - voor zover het kan - uit als je aan de slag gaat met je camera of smartphone (dat geldt ook voor de flitser!).

2. Maak gebruik van een statief

Ook al denk je dat je een vaste hand hebt, als je zeker wil zijn dat je foto recht is, kun je het beste gebruikmaken van een statief. Bovendien zorgt dit voor een scherpere foto als er niet zoveel natuurlijk licht is. 

3. Houd het zo clean mogelijk

Een goede interieurfoto hoort zo clean mogelijk te zijn. Daarmee bedoelen we niet dat je jouw frivole bohemian ensemble moet omtoveren tot een minimalistisch plaatje, maar zorg er wel voor dat alles er opgeruimd en netjes uitziet. Kijk eens door de lens van je camera; zie je nog ergens een rondslingerende sok? Stoort die kabel van de lamp? 

instagramfoto interieur hond

4. Zorg voor een spannend element

Even een geheimpje: het huis van jouw favoriete Instagrammer heeft heus niet zoveel verschillende hoekjes als je denkt. Vaak wordt er simpelweg geschoven met accessoires, planten en zelfs meubelstukken. Wees dus zelf ook niet bang om dat te doen. Mis je een beetje dynamiek in dat ene hoekje in de slaapkamer? Leen dan even het krukje uit de woonkamer. Neem de tijd om het perfecte stilleven te creëren. Verschillende elementen en lagen in een foto, zorgen voor een spannend geheel.

Bonustip: huisdieren doen het altijd goed op de foto!

5. Probeer verschillende perspectieven uit

Verras jezelf en fotografeer vanuit verschillende hoeken. Laag bij de grond zal je woonkamer ruimer ogen, terwijl je een prachtig gestyled bijzettafeltje juist van boven weer mooi tot z'n recht laat komen.

Mis je de diepte in een foto? Focus dan op iets in de voorgrond, waardoor alles daarachter onscherp wordt. 

Fotocredits:
Headerfoto: Patrick Perkins -Unsplash
Foto 1: Brina Blum - Unsplash

Tekst:
Lotte Wullems

ID: 3341

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven