Huis
Tuin
Video

5 tips om meer daglicht in je huis te halen

Ondanks dat een donker interieur momenteel helemaal hip is, is het ook fijn om af en toe wat meer daglicht binnen te hebben. Dit kan echter soms moeilijk te bereiken zijn door bijvoorbeeld de ligging van je woning. Daarom delen wij vijf tips om je huis evengoed wat lichter te maken.

Een licht huis geeft je meer energie én een goed humeur. Dit is zeker in de koude wintermaanden wel nodig. Ook zorgt het ervoor dat je vaker in beweging komt én een betere nachtrust krijgt. Kom maar op met dat licht!

1. Lichte vloeren en muren

Een lichte vloer en lichte muren zorgen er niet alleen voor dat je ruimte groter lijkt, het zorgt ook voor meer daglicht. De lichte kleuren weerkaatsen namelijk het licht dat door de ramen naar binnenkomt. Om het licht helemaal ver te laten stralen, moet je ervoor zorgen dat er geen grote meubels in de weg staan.

2. Glazen deuren

Donkere, dichte deuren kunnen het licht in je ruimte blokkeren. Vervang de deuren dus door (deels) glazen varianten. Hier schijnt het licht vrij doorheen het staat ook nog eens chic. Vind je het niet fijn om door de deuren heen te kunnen kijken? Kies dan voor melkglas.

3. Spiegels

Spiegels weerkaatsen wederom het licht dat door je ramen schijnt, waardoor het nog verder reikt. Daarnaast lijkt je ruimte nog groter door het plaatsen van een spiegel. Hang bijvoorbeeld een ronde spiegel boven de bank voor een lichte en luxueuze uitstraling.

4. Vensterbank

De ramen in je huis zijn de enige bronnen van direct daglicht, blokkeer deze dus niet! Zet niet te veel hoge planten of accessoires in je vensterbank zodat er zo veel mogelijk licht naar binnen kan komen.

5. Raambekleding

Kies voor lichte bekleding voor je ramen. Je kunt gaan voor vitragegordijnen zodat er nog steeds zonnestralen naar binnen schijnen. Een andere optie is om te gaan voor witte lamellen. Hier kan de zon nog doorheen schijnen en de witte panelen weerkaatsen het licht ook nog eens. Laat de gordijnen overdag uiteraard wel open om het licht binnen te laten.

Het is belangrijk om je gordijnen open te houden overdag. Dit is waarom. 

Fotocredits
Headerfoto: Sarah Jane - Pexels
Foto 1: Jon Tyson - Unsplash 

Tekst
Julia van Rijn

Bron: Leuke geit

ID: 4334

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven