Huis
Tuin
Video

5 tips voor een milieubewust interieur

Minder vlees eten, zo min mogelijk plastic gebruiken en niet al te lang douchen. Allemaal hele goede tips voor een milieubewust leven. Maar hoe zit dat met de inrichting van je huis? Wij geven je wat ideeën hoe je daarin ook milieuvriendelijk kan zijn.

1. Materialen

Er zijn een aantal materialen die heel milieuvriendelijk zijn. Kies bijvoorbeeld voor veel hout in je huis. Hout is een stevig materiaal wat lang mee gaat en is vaak eenvoudig te repareren. Ga dan wel voor hout met een ESC keurmerk, dat betekent dat het voldoet aan de eisen van de natuurbescherming. Verder zou je ook voor materialen kunnen kiezen als bamboe, riet, natuurlijke stoffen, zoals katoen en wol of gerecyclede materialen.

2. Koop tweedehands

Het is niet alleen een trend om vintage meubels in je huis te zetten, het is ook nog eens erg duurzaam! Op deze manier worden meubels namelijk vaker gebruikt en dat scheelt weer een hoop nieuwe grondstoffen. Ook het opknappen van vintage meubeltjes is een vorm van milieubewust inrichten, omdat het meubelstuk dan langer meegaat. Heb je zelf meubels of decoratie die je niet meer mooi vindt? Breng het dan ook naar de kringloopwinkel en gooi het niet weg!

3. Natuurlijke verf

Moet je huis nodig geschilderd worden of ga je dat ene leuk vintage kastje schilderen? Kies dan voor verf zonder parabenen en andere gevaarlijke stoffen. Er bestaat ook verf met alleen natuurlijke materialen en deze zijn dus ook veel minder slecht voor het milieu! Voorbeelden van duurzame verfmerken zijn Fairf, Farrow &Ball en Aquamaryn.

4. Led-verlichting

In plaats van halogeen- en gloeilampen te gebruiken in je interieur, is led-verlichting veel duurzamer! De led-lamp gaat namelijk veel langer mee (tot wel 20 jaar!) en verbruikt 85% minder energie.

5. Denk na voordat je iets koopt

Wat is er nou vervelender dan iets kopen en er thuis achterkomen dat het helemaal niet past bij je interieur? Het is niet alleen heel vervelend, het is ook nog eens slecht voor het milieu! Denk daarom bij elke accessoires of meubelstuk goed na voordat je het koopt, zodat je geen onnodige spullen in huis haalt. 

Fotocredits

Headerfoto: Eigen Huis & Tuin
Foto 1: Unsplash - socialcut
Foto 2: Pexels - Lisa Fotios

Bron: Wonen en Co

Alieke van Rijn
ID: 9211

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven