Huis
Tuin
Video

Huis verkopen? 3 tips voor het maken van de perfecte foto

Je gaat je huis verkopen en hiervoor heb je foto's nodig. Deze foto's kun je laten maken, maar je kunt het ook zelf doen. Hoe je dit het beste kunt doen? We leggen het je uit:

Maar eerst even dit:

Vóórdat je aan de slag gaat met foto's maken is het handig om eerst even deze 5 dingen voor te bereiden. 

1. Gebruik natuurlijk licht

Heel mooi, die sfeervolle lamp met dat gelige licht in je woonkamer, maar dit staat niet zo mooi op een interieurfoto. Hierdoor wordt je foto namelijk geel en dat wil je niet hebben. Gebruik ook geen interne flitser op de foto, hierdoor ogen je foto’s niet natuurlijk. Trek in plaats daarvan lekker de gordijnen open en maak de foto's overdag. 

2. Kies het juiste perspectief

Is je huis fijn, maar wel erg klein? Dan wil je niet dat het nog kleiner lijkt op de foto’s. Kies voor het juiste perspectief om de ruimte groter te laten lijken. Fotograferen vanaf onderen werkt goed, omdat je zo de ruimte op een natuurlijke manier groter laat lijken. Wil je een nog betere foto, maak dan gebruik van een groothoeklens. Met deze lens heb je een grote beeldhoek, waardoor je een groot stuk van je ruimte op de foto krijgt. Dit oogt veel ruimtelijker. 

3. Een scherpe foto

Vanzelfsprekend heel belangrijk: de foto moet scherp zijn. Zet je je camera op automatische instellingen, dan stelt je camera scherp op hetgeen waarvan de camera denkt dat het belangrijk is. Maar misschien is dit voor jou wel helemaal niet het belangrijkste. Zet daarom scherpstellen op manual bij het fotograferen van je huis. Dit knopje zit meestal op de lens van de camera. Wil je je foto helemaal perfect scherp hebben? Gebruik dan een statief. Vanuit je losse hand maak je nog wel eens een onverwachte beweging, die ervoor zorgt dat de foto toch niet helemaal scherp is. En niemand wordt blij van een foto waarbij je de pixels kunt tellen…

 

Fotocredits
Headerfoto: HutomoAbrianto -Unsplash

Tekst
Julia Dilissen

ID: 3550

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven