Huis
Tuin
Video

4 tips voor het kiezen van de perfecte bank voor in jouw woonkamer

Ga jij binnenkort een nieuwe bank kopen? Superleuk! Maar soms kan het best lastig zijn om een keuze te maken. Met deze 4 tips weet jij waar je op moet letten en past je nieuwe bank straks perfect in jouw woonkamer!

1. Bekijk de afmetingen van jouw woonkamer en het bankstel

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te kijken naar de afmetingen van jouw woonkamer. Heb je een grote woonkamer? Dan staat een hoekbank vaak supergoed! Heerlijk om dan een grote hoekbank aan te schaffen waar je lekker op kunt relaxen. Bij een wat kleinere woonkamer komt een 2,5-zitsbank goed tot zijn recht. Zo houd je nog wat ruimte over en is jouw woonkamer niet alleen gevuld met die grote bank!

2. Bekijk de zichtlijnen van het interieur

Plof jij 's avonds graag op de bank met een lekkere kop thee en jouw favoriete serie? Zorg dan dat de bank goed past in de zichtlijnen van de televisie. Superzonde als je na avondje bankhangen een stijve nek hebt omdat de bank schuin voor de televisie staat! Kijk jij 's morgens vanaf de bank liever met een kop koffie jouw prachtige tuin in? Check dan ook hierbij goed waar je jouw bank plaatst. Vergeet ook niet te kijken waar alle deuren en ramen zitten, wel zo handig als die allemaal nog open kunnen na de komst van je nieuwe bank!  

Tip: knip wat meubels uit papier en leg deze neer op de plattegrond van je woonkamer, zo kun je schuiven en goed bekijken wat de beste opstelling is.

3. Het aantal zitplaatsen

Heb je een groot gezin en is de bank de populairste plek in huis? Dan is het verstandig om rekening te houden met genoeg zitplaatsen. Je kunt ook een bijpassende voetenbank aanschaffen om wat extra ruimte op de bank te creëren, zo kan iedereen lekker comfortabel zitten! Ben je met z’n tweetjes? Dan biedt een 3-zitsbank meestal meer dan genoeg ruimte voor jullie samen.

4. Bepaal de stijl van de bank

Als alle praktische zaken op orde zijn is het tijd om te kijken naar de stijl van de bank. Houd je van strak? Dan is de Scandinavische stijl misschien iets voor jou! Liever een bank die goed past in een vintage woonkamer? Dan slaag jij waarschijnlijk wel bij de retro banken! Het leuke aan de meeste banken is dat je ze kunt stijlen naar jouw persoonlijke smaak. De stoffen, poten en de kleuren kun je vaak helemaal zelf kiezen. Nog wat leuke kussens en jouw bank is helemaal eigen!

Fotocredits:

Headerfoto: Devon Jansen van Rensburg - Unsplash

Daphne van Kaam
ID: 9309

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven