Huis
Tuin
Video

5 tips voor het kopen van tweedehands meubels

Vintage en tweedehands meubels zijn hipper dan ooit. Vaak kun je best wel wat betaalbare pareltjes scoren bij de kringloop, maar wel als je hier goed naar zoekt. Met deze tips vind jij de perfecte tweedehands meubels voor in huis.

Tweedehands meubels kun je dus vaak scoren bij kringloopwinkels. Daarnaast kun je ook een kijkje nemen op Marktplaats of op de rommelmarkt.

Tip 1: Check de status

Als je een mooi meubel hebt gevonden, dan kun je het beste eerst even naar de status kijken. Is het nog stevig? Is er veel schade? Ook de geur van het meubel kan doorslaggevend zijn. Een muffe, oude geur hoort erbij, maar als er nare luchtjes inzitten dan kun je hem beter laten staan.

Tip 2: Vergeet de kleur

Tweedehands meubels lenen zich heel goed om opgeknapt te worden. Dus als je de kleur van het kastje niet zo mooi vindt, laat dit je dan niet tegenhouden. Je kunt 'm altijd zelf nog verven, lakken of beitsen.

Tip 3: Geef het een andere functie

Je kunt altijd verder kijken dan de originele functie van het meubel. Een oude boekenkast kan ook goed dienen als kledingkast. Of een keukenkastje kun je ook prima in de badkamer kijken. Ga dus open minded naar de kringloop en denk altijd na over andere functies voor meubels.

Tip 4: Onderhandelen!

Vind je dat mooie kastje toch een beetje prijzig? Het kan geen kwaad om te onderhandelen over de prijs. Vooral op rommelmarkten kan dit goed, maar soms ook zelf in de kringloopwinkel. Zo kun je toch een schappelijke prijs krijgen.

Tip 5: Speciale vintage winkels

Je kunt zelf op zoek gaan naar mooie tweedehands meubels, maar er zijn ook winkels die dat al voor jou hebben gedaan. Vintage interieurwinkels zoeken vaak al de mooiste meubels en decoratie uit en knappen ze soms ook al op. Veel makkelijker! Deze winkels kunnen echter wel wat prijziger zijn dan een rommelmarkt of kringloopwinkel.

Benieuwd naar een aantal van deze vintage winkels? Wij zette er een paar voor je op een rijtje!

Fotocredits
Headerfoto: Meutt

Julia van Rijn
ID: 8130

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven