Huis
Tuin
Video

7 handige tips voor het vormgeven van een fotowand

Een kale muur in huis? Een fotowand is dan een hele leuke oplossing. Maar hoe zorg je er nou voor dat deze eruitziet als één geheel? Wij geven je wat tips over hoe je te werk moet gaan.

1. Gebruik verschillende formaten

Wissel in je fotowand af met grote en kleine fotolijsten. Hierdoor krijg je een speels effect en zorg je voor een goed evenwicht.

2. Kies je stijl vooraf

Voordat je naar de winkel gaat om fotolijsten te kopen, moet je eerst nadenken voor welke stijl je wilt gaan. Wil je graag strak en modern of kies je tweedehands en ga je voor vintage? Ook is het handig om van tevoren de kleuren te bepalen, zodat je niet met lijstjes thuiskomt die achteraf helemaal niet bij elkaar passen. 

3. Denk na over de compositie

Een tekening van je muur maken klinkt misschien wat overdreven, maar het is wel heel handig. Door dit te doen zie je welke compositie mooi is en welke juist niet. Ook kan je hierdoor voorkomen dat je gaten maakt in de muur die uiteindelijk helemaal niet op de goede plek zitten. Daarnaast zou je ook de foto’s op kunnen hangen zonder spijkers, zodat je de compositie nog wel wat kan veranderen. Hoe? Dat lees je hier

4. Denk na over de ruimte

Bedenk voor jezelf wat je graag met de muur wil benadrukken. Ga je voor een verticale compositie om het hoge plafond te benadrukken of ga je juist voor een horizontale compositie om de ruimte knusser te maken.

5. Zorg dat je genoeg opties hebt

Wanneer je meerdere opties hebt qua foto’s en lijsten kun je meer combineren. Zo kan je nog foto’s wijzigen als je ziet dat het toch niet mooi staat. 

6. Plaats de lijsten op dezelfde afstand

Het is belangrijk dat de tussenruimte tussen de fotolijsten ongeveer hetzelfde is. Behalve als je een lijst gebruikt die wat dikker is, hierbij mag je wel wat meer ruimte ertussen laten. 

7. Hang je huis niet te vol

Hoe leuk een fotowand ook is, hang je huis er niet te vol mee! Het is ook mooi om sommige plekjes in huis leeg te laten, zodat de foto’s die er hangen juist opvallen. Of ga juist voor iets anders aan de muur, zoals deze spiegels

Photocredits

Headerfoto: Desenio

 

Bron

Elle

Alieke van Rijn
ID: 9181

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven