Huis
Tuin
Video

Waarom een trap middenin de woonkamer geen doorn in het oog hoeft te zijn

Heb je een trap in de woonkamer, maar is het een doorn in het oog? Hoog tijd om daar iets aan te doen, want als je het goed aanpakt en aanpast kan het juist prachtig staan!

Kies: houd het subtiel of maak er een eyecatcher van

Heb je een trap in de woonkamer, dan moet je eigenlijk bedenken: wil ik dat mijn trap een échte eyecatcher wordt, of houd je het liever wat subtieler? Aan de hand daarvan pas je je trap aan op je wensen. Soms kan de aanpak rigoureus zijn en zul je er voor moeten kiezen om een hele nieuwe trap te kiezen, maar soms kun je al een hele andere look creëren met bijvoorbeeld alleen een andere kleur.

Geef je houten wenteltrap een fris kleurtje

Vaak hebben de originele wenteltrappen van zichzelf een donkere houtkleur. Kan mooi zijn, maar het moet maar net je smaak zijn en vaak oogt het al snel een tikkie gedateerd. Heb je liever een fris en licht kleurtje? Geef je trap dan een lik witte verf. Dit oogt niet alleen fris en past prachtig in de Scandinavische woonstijl, je kamer wordt er ook gelijk een stuk lichter door.

trap

Ga voor stoer en klassiek zwart

Heb je voorkeur voor een stoere doch stijlvolle trap? Kies dan voor een zwarte of grijze trap, mat of juist hoogglans. Wil je ‘m letterlijk in de schijnwerpers zetten, dan kun je zoals hieronder ook kiezen voor verlichting in de traptredes.

Wenteltrap

Heb je een ijzeren wenteltrap in je woonkamer, dan staat die natuurlijk al helemaal prominent in de woonkamer. Maar toch kan ook dit ontzettend elegant en stijlvol staan, zolang het matcht met de rest van je woonkamer. Zo komt de onderstaande zwarte wenteltrap -dankzij het vele wit en de subtiele zwarte details in de rest van de ruimte- veel mooier tot zijn recht dan wanneer de trap grijs of wit zou zijn.

wenteltrap

Moderne open trap

Wil je dat je trap gezien wordt, maar mag ‘ie tegelijkertijd niet te veel ruimte in beslag nemen? Houd het dan minimalistisch en kies voor een moderne zwevende trap, ook wel een ‘wall climber’ genoemd. De onderstaande trap bestaat eigenlijk alleen uit een railing en de treden die los van elkaar aan de wand hangen. Simpel, maar erg elegant!

trap

Fotocredits
Headerfoto: Frédéric-Leon Ducout
Foto 1: Edith Verhoeven - BaMi Magazine/RTL Woonmagazine
Foto 2: UPStairs
Foto 3: Huizedop
Foto 4: Frédéric-Leon Ducout
Foto 5: Genico

Tekst
Marjolein Sintenie

ID: 3449

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven