Huis
Tuin
Video

Trends we like: Terracotta op de muur!

Terracotta ouderwets? Niet meer! In de categorie ‘terugkerende trendkleuren’ is dit namelijk één van onze favorieten. Terracotta zien we namelijk heel graag op de muur!

Terracotta kennen we natuurlijk vooral in de vorm van de oranjerode aardewerk plantenpotten, maar deze warme kleur blijkt het ook ontzettend goed op je muur te doen! Kun je je er niks bij voorstellen? Wacht maar tot je deze heerlijke, warme interieurs ziet!

Er zijn veel varianten van de kleur terra, zoals terra-roze (ook wel perracotta genoemd), terra oranje, terra rood, terra bruin en terra paars. Maar welke tint je ook kiest, terra zorgt voor een instant warm en huiselijk gevoel. Zo neigen de terra kleuren in de onderstaande hal en slaapkamer naar oranje…

… en deze prachtige woonkamer van Stephanie neigt juist meer naar bruinroze.

Overigens was het volgens Stephanie niet gemakkelijk om de juiste tint terra te vinden, omdat de standaard terra kleuren uit de winkel net niet helemaal haar smaak waren. Dus wat doe je dan? Zelf mengen! Ze kocht één basiskleur en is met een stuk of zes andere tubes zelf gaan mengen tot de kleur precies was zoals ze wilde. Deze kleur viel niet alleen bij haarzelf in de smaak, ook haar volgers op Instagram waren er weg van. “Ik kreeg zoveel vragen naar deze kleur dat ik een samenwerking met een verfhandel aan ben gegaan. Ik had nog een klein potje verf over, waarna zij deze kleur konden uitlezen en na konden maken. En nu is mijn eigen gemengde kleur daar te koop! ”

Dus, wil je deze kleur zelf ook op je muur? De exclusieve kleur is hier te koop!

Terracotta werkt ontzettend goed in combinatie met zowel donkere als lichte aardetitenten, maar ook met natuurlijke materialen zoals hout en rotan. Daarnaast is terracotta samen met wit ook een prachtige match, zoals je hierboven kunt zien. Witte meubels, witte prints, witte accessoires of simpelweg wit beddengoed... Het zorgt voor een knallend contrast, maar het oogt tegelijkertijd ook heel rustig. 

Marjolein Sintenie
ID: 10424

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven