Huis
Tuin
Video

Na een jaar vergaderen zijn ze er eindelijk over uit: dit is dé kleur van het jaar 2020

Elk jaar heeft zo weer zijn eigen trendkleuren en elk jaar vergaderen trendsetters over de nieuwe kleuren van het volgende jaar. Dit keer ging dat niet zo soepel, maar na een jaar vergaderen, heeft Flexa de knoop weer doorgehakt: De nieuwe trendkleur is 'tranquil dawn'.

Om te bepalen welke kleur het wordt, reizen trendsetters heel de wereld over. Ze houden verschillende trends in de gaten, vergaderen en brainstormen en maken uiteindelijk zorgvuldig de keuze. Vorig jaar was de Flexa kleur van het jaar (2019) ‘spiced honey’, maar komend jaar is het een compleet andere kleur: lichtgrijs met een groen tintje. 

Heleen van Gent, creatief directeur van Flexa's moederbedrijf AkzoNobel en kleurexpert, maakte gisteren (10 september) de kleur van 2020 bekend. “Het is een groot creatief proces”, vertelt ze enthousiast. “We hebben ons met dé kleur van het jaar laten inspireren door 2020. Dat jaar leek vroeger zo ver weg, het was de toekomst, maar het is een new day, een new dawn.”

Tranquil dawn

De kleur 'tranquil dawn' valt het best te omschrijven als lichtgrijs met een groen tintje. Of zoals Heleen van Gent uitlegt: "Het moment dat de zon opkomt en alles nog ongerept is, met de mist zo boven de weilanden. Daar denk ik aan."

Je zult deze kleur natuurlijk terugzien in de bouwmarkten, maar hoogstwaarschijnlijk al gauw ook in veel woonkamers, slaapkamers en andere plekken in huis. De tranquil dawn is supermakkelijk te combineren met andere kleuren en daarom leuk voor je muur of bijvoorbeeld plafond in huis! 

Lang vergaderen

Er gaat een heel proces aan vooraf voor er besloten wat de kleur van het jaar wordt. Waarom dat dit jaar zo lang heeft geduurd lees je in het interview met Heleen van Gent op AD Wonen

Bekijk ook:

Fotocredits

Headerfoto: Flexa
Foto 1: Dulux

Bron: AD Wonen en Roomed

Alieke van Rijn
ID: 9207

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven