Huis
Tuin
Video

Deze 3 trends van 100 jaar geleden keren weer terug!

Dat trends keer op keer terugkomen is oud nieuws, maar nu we een nieuw decennium bereikt hebben is het toch leuk om terug te blikken én vooruit te kijken. Dit waren bekende interieurtrends van 1920 die we terug gaan zien!

1. Art deco

Art deco kwam op in de jaren '20 van de vorige eeuw, en deze trend heeft het wel bijna twintig jaar volgehouden in het interieur. Aangezien deze stijl aardig over de top en uitbundig is, zal je deze trend niet in zijn volledigheid terugzien maar in gedeeltes. Denk hierbij aan geometrische vormen, strakke lijnen in prints en veel kleur. Het is een vrij eclectische stijl, omdat het diverse stromingen in de architectuur combineert. Dit past natuurlijk helemaal bij het interieur van tegenwoordig!

De mooiste grote kamerplanten als eyecatcher in je interieur
Woonkamer

2. Sunburst decor

Dit zie je vooral in de accessoires van tegenwoordig. Het gaat om een centraal punt met daaromheen een soort van zonnestralen. Zo zie je bijvoorbeeld spiegels in de vorm van de zon met zonnestralen rondom. Vaak zijn deze ook nog in metallic kleuren, zoals goud en zilver.

zon spiegel
spiegel

3. Drankkastje

Deze vinden wij in het bijzonder erg leuk! Het wordt steeds populairder om je bijzondere flessen sterke drank een prominente plek te geven. Dit kan in de originele fles zijn, maar ook de kristallen karaffen komen weer terug. Deze worden tentoongesteld op een dressoir of zelfs in een speciaal drankkastje of een bar cart! Dit straalt luxe uit, net als in 1920 heel belangrijk was.

Fotocredits:

Headerfoto: Eigen Huis & Tuin
Foto 1: Vente Unique
Foto 2: Loods 5
Foto 3: Eigen Huis & Tuin 
Foto 4: Xenos

Bron: Apartment Therapy

Esmée Duindam
ID: 10131

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven