Huis
Tuin
Video

Dit zijn alle kleurtrends van de afgelopen 10 jaar

Het nieuwe jaar is aangebroken en zoals elk jaar betekent dat ook weer nieuwe kleurtrends. Welke kleurtrends hebben we eigenlijk allemaal al gehad en komen er bepaalde kleuren terug? Wij zetten de kleurtrends van de afgelopen 10 jaar voor je op een rijtje!

2010

De kleur van het jaar 2010 van turquoise, een prachtige kleur met een levendige uitstraling. De kleur was het in 2010 helemaal en dat was niet de eerste keer, in 2005 was turquoise namelijk ook al dé kleur!

Dit zijn de interieurtrends van de afgelopen 10 jaar
Woonkamer

2011

In 2011 waren de kleuren opvallend, fel en stoer. De kleuren geel, groen en oranje overheersen dit jaar en zijn in talloze interieurs terug te zien. Een fris en kleurrijk jaar waar men lekker los kon gaan wat betreft kleuren!

2012

Dit was het jaar van de warme kleuren. We zagen vooral rode en roze tinten terug in het interieur en deze kleuren creëerden een knusse en speelse sfeer. De officiële kleur van het jaar was de mandarijnrode kleur Tangerine Tango. Een aantrekkelijke kleur die een ware energieboost was voor veel interieurs!

2013

In 2013 was de kleur groen de trend van het jaar. Vooral smaragdgroen kwam veel terug en was dit jaar razend populair! Deze kleur is levendig, elegant en staat symbool voor welzijn, evenwicht en harmonie.

2014

Teal was de kleurtrend van 2014. Het is een mooie combinatie van groen en blauw en wordt door velen omschreven als de blauwgroene kleur van de oceaan. Een mooi diepe kleur met een kalme en rustige uitstraling.

2015

In dit jaar namen we afstand van alle felle en opvallende kleuren en storten we ons op de zwart-witte kleurtrend in het interieur. In 2015 zagen we dat je ook met zwart-wit een interieur gezellig en stijlvol kan inrichten en werden deze kleurencombinaties dus erg geliefd!

2016

De kleur okergoud was de kleur die we in 2016 superveel terugzagen. Een okerachtige kleur geel, subtiel maar ook een echte eyecatcher. Ook de kleuren poederroze en zachtblauw kwamen in dit jaar veel terug in het interieur. De keuze voor de kleuren zachtblauw en poederroze werd volgens Pantone beïnvloed door de huidige situatie in de maatschappij. Het warme roze en koele blauw hebben een kalmerend effect en hadden dus een positieve werking op het hoge stress gehalte in de maatschappij.

2017

Dorade, een violet-grijze kleur die perfect past in een elegant interieur. Deze kleur werd door vele uitgeroepen tot dé kleur van 2017. De kleur is supermakkelijk te combineren met andere kleuren en heeft speelse en bescheiden uitstraling. De kleur Dorade krijgt in combinatie met donkere en neutrale kleuren een warme violet-grijze uitstraling en bij poederkleuren zal de kleur dorade verkleuren in warm paars.

 

2018

Heart Wood was de kleur van het jaar 2018. Deze warme roze tint staat geweldig in combinatie met natuurlijke blauwtinten en aardetinten. Het is een flexibele kleur die van toon verandert wanneer je hem combineert met andere kleuren. Deze kleur haalt de warmte in huis en brengt jouw interieur tot leven!

2019

Het afgelopen jaar was Spiced Honey ontzettend populair. Een warme kleur geïnspireerd op de schoonheid van honing. Ook deze kleur is goed te combineren met andere kleuren en staat dus in op veel manieren geweldig in het interieur. Spiced Honey heeft een vriendelijke, optimistische en energieke uitstraling!

2020

En dan natuurlijk het jaar 2020. Het nieuwe, inspiratievolle jaar vol nieuwe trends op het gebied van kleur. De kleur van dit jaar is Tranquil Dawn en is perfect in combinatie met andere kleuren groen. Meer weten over deze kleur? Klik dan hier!

Bekijk ook:

Fotocredits:
Headerfoto: Ricardo Comez Angel-Unsplash
Foto 1: Maarten Deckers-Unsplash
Foto 2: Charisse Kenion
Foto 3: Ikea
Foto 4: Ikea
Foto 5: Ikea
Foto 6: Ikea
Foto 7: Loods5
Foto 8: Sigma
Foto 9: Loods5
Foto 10: Flexa

Daphne van Kaam
ID: 9960

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven