Huis
Tuin
Video

Met deze truc maak je alle hoekjes en richels van je raamkozijnen gemakkelijk schoon

Komt de lente er weer aan en krijg je schoonmaakkriebels? Of zijn je raamkozijnen gewoon nodig toe aan een schoonmaakbeurt, maar heb je geen zin in het priegelwerk tussen alle kiertjes? Maak je geen zorgen, met deze tips zijn je raamkozijnen binnen no time schoon!

Stap 1: Teken de spons af

Het enige wat je nodig hebt is een spons, een stift, een mesje en wat schoonmaakmiddel. We beginnen met het aanpassen van de spons. Leg deze met de gele kant op het houtwerk of staalwerk van het raamkozijn en bekijk vanaf de zijkant waar de uitstekende richels zitten die ervoor zorgen dat je met de spons niet bij de randjes komt. Teken de hogere punten af op de spons.

Marja Middeldorp geeft raad: zo maak je de vitrage weer spierwit!
Huishouden

Stap 2: Maak inhammen in de spons

Vervolgens snijd je de spons in op de afgetekende plekken. Door de kleine inhammen in de spons kom je gemakkelijk bij de hoekjes en diepe punten van je raamkozijn.

Stap 3: En schoonmaken maar!

Nu de spons kleine inhammen heeft kun je beginnen met schoonmaken. Dip de spons in een sopje en neem het raamkozijn af. Je zult merken dat de spons al het stof en viezigheid van het raamkozijn meeneemt, zelfs vanuit alle hoekjes. Hierna kun je het raamkozijn nog een keer afnemen met een natte doek. 

Ging dat je iets te snel? Bekijk de video hieronder ter verduidelijking. In dit geval werd deze truc uitgevoerd op een stalen raamconstructie, maar in feite werkt deze truc natuurlijk voor elk raamkozijn, zolang je de inhammetjes maar op maat insnijdt! 

Fotocredits:

Headerfoto: Eigen Huis & Tuin

Bronnen

Roomed.nl

Maxime Meijer
ID: 10204

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven