Huis
Tuin
Video

Twee kamers in één ruimte

Woonkamer
De woonkamer van Natalie en Arnold wordt door Thomas onder handen genomen. Na de keuken verbouwd te hebben loopt het stel vast op wat ze kunnen doen met de woonkamer. Dan hebben ze aan de combinatie Marijke Schipper en Thomas een goeie!

Natalie en Arnold hebben een lekkere grote woonkamer en zien daarom de voordelen in van het opdelen van deze ruimtes in verschillende gedeelten. Hierdoor worden er knusse, kleinere ruimtes gecreëerd. Hiernaast houden ze van een moderne woonstijl met een landelijke touch. Marijke Schipper, de styliste van deze woonkamer, heeft een idee bedacht voor het scheiden van de ruimte. Een roomdivider-kast is hier volgens haar het perfecte middel voor.

Roomdivider
De roomdivider wordt gemaakt in de vorm van twee kasten. Aan de twee langste muren worden de kasten recht tegenover elkaar geplaatst. Deze kast dient in de eerste plaats als opbergruimte voor al het speelgoed van de kids. In de nis en op de plankjes in de kast kunnen telefoons en tablets opgeladen worden of ze kunnen er natuurlijk leuke spulletjes neerzetten die gezien mogen worden! De kasten zitten complexer in elkaar dan dat het er op het eerste gezicht uitziet. De basis van de kast wordt gemaakt van MDF. Deze panelen zijn in verstek gezaagd en vervolgens vastgelijmd. De planken in de kasten worden gemaakt van eikenhout. Nadat de kast in elkaar gezet is, zal Thomas de elektra hierin aanleggen. Hij bouwt verschillende soorten wandcontactdozen in de kast en gebruikt voor het afmeten van de hoogte van de contactdozen een speciale mal. Zo kun je nooit op een verkeerde plek boren. De eikenhouten planken worden in het geheel geplaatst. Nadat Thomas deze panelen aan elkaar geschroefd heeft, gebruikt hij houtproppen vanuit hetzelfde eikenhout om deze schroefgaten te vullen. Om dezen geheel weg te werken pakt hij er een schuurmachine (korrel 180) bij. Ten slotte maakt Thomas nog verlichting in de nis en bewerkt hij het achterwandje met magneetverf. Voor een piekfijne werkbeschrijving van hoe je dit meubel maakt, klik hier!

Muur schilderen en een koof met inbouwspots
De muur in de woonkamer wordt door Thomas geschilderd met een grijze structuurverf. Het is gebruikelijk om de muur hier eerst voor te primeren om zo een goede grove korrel op de wand te krijgen. Maar in Thomas' geval is dit niet nodig, omdat er al een korrel op de muur zit. Hij gaat dus gelijk aan de slag met de verf. Hij gebruikt hiervoor een blokkwast en maakt hiermee 'halve maantjes'. Op deze manier ontstaat het grove effect - met een roller zou dit niet lukken. Na zo'n vier uur kan er een tweede laag over aangebracht worden. Hij gaat verder met het schilderen van de muur aan de overzijde en stuct het plafond. De volgende klus is het bouwen van een koof met inbouwspots. De koof is vierkant en hol van binnen. Hij wordt gemaakt van MDF en de panelen worden aan elkaar bevestigd door houtlijm. Om de delen goed bij elkaar te houden gedurende de droogtijd gebruikt Thomas afplaktape. In de koof boort hij een aantal gaten met de gatenzaag, waar straks de inbouwspots in komen te liggen. Thomas bevestigt een houten plank aan het plafond en schroeft vervolgens het geheel aan deze plank. De koof hangt nu steevast! De laatste stap is het aansluiten van de LED-inbouwspots.

Knutseltafeltje en de roomdivider als opbergkast
Ondertussen heeft klusvrouw Cindy een opdracht toegewezen gekregen. Het is aan haar de taak om een knutseltafeltje voor de kids te fabriceren. Eerst zaagt ze alle onderdelen van het bureautje op maat, om het vervolgens vast te schroeven. Een gedeelte van de achterkant van het bureautje is hol en Cindy boort hier bovenin gaten, zodat de kinderen er potloden en andere knutselspullen in kwijt kunnen. Als het geheel in elkaar gezet is kan het geschilderd worden. Er komt een tweede 'roomdivider' als opbergkast in de ruimte te staan. De kast dient als TV-meubel en er zitten leuke opbergbakken in waar ze nog veel spullen in kwijt kunnen. Je kunt verschillende poten toepassen.

De bewonersklus en raamdecoratie
Ondanks dat de bewoners het huis tijdelijk uit zijn, zullen ze toch moeten geloven aan de bewonersklus. Dit zijn twee bloempothouders waar precies twee bloempotten in passen: mooie decoratie voor binnen het interieur! De ramen worden bedekt met twee verschillende typen raamdecoratie. Enerzijds wordt er een luxe rolgordijn toegepast en anderzijds worden er overgordijn gemonteerd. Het rolgordijn is niet standaard, omdat er een afdekplaatje voor het opgerolde deel zit en in dit geval een houten lat onderaan het gordijn. Dan wordt de rails van het overgordijn bevestigd. Thomas houdt bij het ophangen van de rails rekening met hoe het gordijn zal vallen. Je moet bijvoorbeeld niet zien dat er nog een radiator achter zit - daar moet het gordijn dus voor hangen. Aan de achterkant heeft Thomas twee railsen bevestigd, zodat het stel kan spelen met verschillende kleuren overgordijnen en de mate van transparantie.

Styling en de oplevering!
De laatste handen worden aan de woonkamer gelegd. Zo bedekt Thomas de witte radiatoren met een strakke radiatorombouw. Deze klikt hij simpelweg met een stel magneten vast. De styling wordt door Marijke naar binnen gehaald en daarna kunnen ook de bewoners binnentreden. Het gezin is helemaal overdonderd door al het moois en dat zien we graag, geniet ervan!

ID: 131

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven