Huis
Tuin
Video

Ideaal: maak een urban jungle in je huis met de makkelijkste plant ooit

Heb jij geen groene vingers? En ben je de cactus eigenlijk zat? Dan is dit plantje echt ideaal voor jouw huis. Dit plantje heeft namelijk vrijwel geen verzorging nodig, dus ideaal voor jouw huis. Zo kun je toch nog je huis omtoveren tot een urban jungle zonder er moeite voor te hoeven doen.

Tillandsia

Een tillandsia is een luchtplantje die geen wortels heeft. Het plantje haalt de voeding uit de lucht via de bladeren. Hierdoor hoeft dit bijzondere plantje dus niet in een pot te staan en heeft het geen potgrond en maar weinig water nodig. Het plantje kan letterlijk in de lucht groeien. Er bestaan overigens wel 500 (!) verschillende soorten. 

Water

Doordat de tillandsia vocht opneemt uit de lucht is het wel fijn om zo nu en dan eens een beetje water te sprayen met de plantenspuit. Zo weet je zeker dat de plant genoeg vocht op kan nemen. Vooral in de winter – wanneer jouw verwarming lekker aanstaat – is de lucht in je huis namelijk aardig droog.

Licht

Zorg dat je plantje veel natuurlijk licht vangt, dan doet ‘ie het extra goed. Maar pas op: de plantjes houden niet van direct zonlicht. Dus kies de juiste, lichte plek in huis.

De jungle

Je kunt in je huis een urban jungle maken door de plantjes op te hangen in de lucht. Je kunt er leuke jellyfish plantjes van maken, of plaats de plantjes in een hanger. Zo kun je door je urban jungle heen wandelen en heb je de plantjes op ooghoogte hangen. Je kunt de plantjes ook in een glazen pot zetten voor op tafel.

Fotocredits
Headerfoto: Cristty - Pixabay
Foto 1: Gardeners

Tekst
Annemiek Lenting

ID: 3547

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven