Huis
Tuin
Video

Van mooi uitzicht naar knusse, industriële woonkamer!

Deze week ging Thomas aan de slag voor Marc en Marcia, die al 20 jaar wonen met uitzicht op hun droomhuis en dat huis nu ook echt hebben gekocht! In hun nieuwe huis zit een zitkuil waar ze geen raad mee weten, gelukkig schieten Thomas en Denise te hulp.

Modern, strak en toch knus

Denise heeft weer een prachtig plan gemaakt op basis van de wensen van de bewoners. Ze geven haar de steekwoorden, modern, strak en toch knus mee. Gelukkig weet Denise daar wel raad mee! Ze is van plan te werken met groen, beige en goud om de moderne, industriële familiekamer tot leven te brengen. 

Stuc!

Er valt deze week weinig te slopen, want het huis is nagenoeg leeg! Thomas verwijderd de plinten zodat hij de vloer straks makkelijker kan leggen en er genoeg ruimte is om te stucen. De vloer ligt helemaal verlijmd, dus die laat hij liggen.

Thomas grootste tip deze week, is het gebruiken van voorstrijk op een bakstenen muur als je van plan bent deze te stucen. Door het verschil in materiaal in de muur (steen en cement) valt de stuc niet op alle plekken hetzelfde uit. Gebruik je geen voorstrijk dan wordt het eindresultaat een stuk minder egaal, door de ongelijkmatige zuiging. Wil je meer lezen over stucen? Klik dan hier voor de tips van Thomas.

Een stoere roomdivider

Om de woonkamer wat speelser en knusser te maken heeft Denise een kast ontworpen die ook direct dient als roomdivider, supergaaf! Thomas moet wel precies te werk gaan, want Denise heeft rekening gehouden met de maten zodat de accessoires er straks in passen! Thomas maakt in de kast nog drie inbouwspotjes en verankert de kast zodat hij niet zomaar kan omvallen. Hij lakt de kast in een mooie, bijna zwarte kleur.

Tijd voor de inrichting!

Thomas gaat verder met de houten vloer én maakt het bankje in de vensterbank met daaronder opbergruimte. Ook behangt hij de muren met een gaaf printje. Daarna staat Denise in de startblokken, tijd voor de inrichting!  

Denise heeft gekozen voor een grote, op maat gemaakte bank die perfect in de zitkuil past. Daaronder komt een mooi kleed dat afsteekt tegenover de vloer. De jaloezieën en de gordijnen worden opgehangen en Denise plaatst een gave, ronde stoel in de opkamer. De zachte stof geeft de fauteuil een luxe uitstraling én hij is makkelijk af te nemen. Denise vult de -door Thomas gemaakte- kast en het is tijd om de bewoners erbij te halen. Weer een geslaagd project!

Fotografie

Sonja Velda

Lobke Taal
ID: 10257

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven