Huis
Tuin
Video

Van rommelhok naar ultieme thuisbar!

Kevin en Natascha hebben de hulp in geroepen van het Eigen Huis & Tuin om de benedenverdieping van hun drive-in woning een make-over te geven. De twee losse kamers worden nu nog gebruikt als opbergruimte en kantoor, maar zij zouden hier liever één grote ruimte zien waar ze lekker kunnen ontspannen en borrelen.

Ontwerp

Brian en Peer gaan deze week aan de slag met het ontwerp, een perfecte match want ze zijn gespecialiseerd in het inrichten van restaurants en bars. Ze gaan voor, zoals ze zelf zeggen, een ‘New York, industriële sfeer’. Veel hout, staal en warm licht. Wij zijn benieuwd!

Slopen en weer opbouwen

Thomas begint met het doorbreken van de muur die de twee ruimtes van elkaar scheidt. Nadat hij dit heeft gedaan gaat het team aan de slag met een nieuwe, zwarte pui en maakt Thomas één van de doorgangen naar de gang weer dicht. Omdat hij eerder heeft gezien wat er achter de stuc zit kan hij dit gemakkelijk nabootsen, zo blijft de muur op alle punten even vlak.

Tijd voor de vloer

De vloer wordt gelegd op een zelfklevende ondervloer, ideaal! Je hoeft niet zelf te lijmen en dus gaat het leggen een stuk sneller. Brian en Peer hebben gekozen voor een pvc-vloer in visgraatmotief voor een chique, warme uitstraling.

Op maat gemaakt

De constructie die Thomas in de chillruimte plaatst is op maat gemaakt en daardoor perfect voor in deze ruimte. Zo is er ruimte om aan te zitten, opbergruimte, plek voor de gootsteen en past de koelkast er perfect in. Op de constructie komt een eikenblad dat zwart gebeitst wordt, supertof! Daarnaast maakt Thomas nóg een op maatgemaakt meubel, namelijk een haardombouw die doorloopt in een bankje. In de ombouw plaatst hij een elektrische haard, gezellig én milieuvriendelijk.

Tijd voor Brian en Peer!

Brian en Peer mogen nu eindelijk aan de slag met het stylen van de ruimte. Ze kiezen voor kleurige accessoires en eyecathers, zoals de barkrukken en lamp, om de chillruimte een warme sfeer te geven. Daarnaast komt er een tof magneetbord op de muur waar ze allerlei herinneringen op kunnen gaan hangen. Tijd om te beginnen met verzamelen. Borrelen maar!

Lobke Taal
ID: 10314

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven