Huis
Tuin
Video

Verkoeling nodig? Zo kun je de ventilator het beste neerzetten

Een ventilator is de ideale oplossing voor een warme ruimte. Toch kun je met erg warm weer het idee krijgen dat hij niet helemaal werkt: het lijkt maar niet koeler te worden. Dat heeft alles te maken met hoe je de ventilator neerzet.

Op deze manier kun je je ventilator het beste neerzetten om het meeste uit zijn verkoeling te halen.

Warme lucht

Soms heb je het idee dat de ventilator alleen maar de warme lucht verspreidt. Dit is soms ook zo, maar wist je dat dit helemaal niet slecht is? Zo wordt je zweet sneller verdampt wat ook voor verkoeling zorgt. Je voelt dan dus niet direct koude lucht, maar het zorgt wel voor verkoeling.

Hoe zet je hem neer?

Je kunt je ventilator het beste op gezichtshoogte zetten zodat hij lucht op je gezicht blaast. Dit is omdat je voorhoofd relatief veel zweet produceert als je dit vergelijkt met de rest van je lichaam. Ook is je gezicht extra gevoelig voor temperatuurverandering. Daarom is het prettig om juist hier wind op te voelen.

Verkoeling

Wil je toch liever koude lucht in de ruimte? Dat kun je ook met je ventilator bereiken. Zet een of twee flesjes met ijswater voor de ventilator en zet hem aan. Nu verspreidt hij heerlijke koele lucht. Er zijn daarnaast nog meer manieren om je slaapkamer af te koelen met warm weer.

Julia van Rijn
ID: 8710

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven