Huis
Tuin
Video

Aha! Dit is dus het verschil tussen riet en rotan!

Riet en rotan lijken heel erg op elkaar. Vaak wordt er zelfs over gepraat alsof het dezelfde materialen zijn, maar niets is minder waar. Wat is nou eigenlijk het verschil? Dat lees je hier!

Riet

Heb jij het ook wel eens over jouw rieten stoel? Dan hebben wij nieuws voor je: riet is in principe helemaal niet bruikbaar voor meubels! De meeste meubels zijn van rotan  gemaakt, omdat dit veel steviger is. Riet is afkomstig van een waterplant is en kan je eigenlijk alleen gebruiken als materiaal voor dakbedekking of muziekinstrumenten.

Rotan

Dit massieve materiaal is hol en is een soort harde liaan wat groeit in tropisch regenwoud. Het lijkt heel erg op bamboe, omdat het allebei flexibele materialen zijn die je goed kan gebruiken voor meubels. Het verschil is alleen dat bamboe hol en licht is en rotan niet. Van rotan kan echt heel veel worden gemaakt, zoals meubels, fietsmanden en dienbladen.

Heb jij ook mooie meubels van rotan? De verzorging hiervan is dan heel belangrijk. Hier lees je hoe je ervoor zorgt dat jouw rotan meubeltjes goed blijven en niet gaan breken. 

Pitriet

Hier heb je waarschijnlijk nog nooit van gehoord, maar juist van dit materiaal worden vaak meubels gemaakt. Dit materiaal is eigenlijk rotan, omdat het de binnenkant is van een rotanstengel, maar meestal wordt het benoemd als riet. Wel kan pitriet in tegenstelling tot rotan helemaal niet tegen nattigheid, en kun je de meubels dus ook het beste alleen binnen gebruiken. 

Fotocredits

Headerfoto: Connox - House Doctor
Foto 1: Rietpolis
Foto 2: Unsplash - Niko Lienata
Foto 3: Loods 5

Alieke van Rijn
ID: 9441

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven