Huis
Tuin
Video

Dit is dus het verschil tussen vintage en tweedehands

Vintage en tweedehands worden vaak door elkaar gehaald, terwijl ze een hele andere betekenis hebben! Om misverstanden te voorkomen leggen wij je uit wat nou precies het verschil is.

Tweedehands

Dit zijn producten die meerdere eigenaren hebben gehad en dus vaker zijn gebruikt. Hier kan alles onder vallen, van kleding tot meubels en keukentoebehoren. Wanneer je naar de kringloop gaat, kun je altijd spreken van tweedehands, maar hebben jouw opa en oma een oude stoel in hun huis staan die ze zelf vroeger nieuw hebben gekocht? Dan is dit vintage!

Deze 7 gouden kringlooptips helpen je bij het vinden van de mooiste items
Woonkamer

Vintage

Onder vintage verstaan we echt oude items die uit de periode van 1920 tot 1980 komen. Dit zijn dus best weinig producten, terwijl het woord hip is en heel vaak wordt gebruikt. Soms zie je zelfs dat er aan nieuwe producten een kaartje hangt met vintage. Deze items zijn dus alleen maar nagemaakt van echt vintage. De term vintage kan je alleen gebruiken voor items met een minimale ouderdom van ongeveer 25 tot 50 jaar. Dit betekent dus ook dat vintage niet automatisch tweedehands hoeft te zijn. Pas als jij de vintage stoel overneemt van je opa en oma, ben je in bezit van een echt tweedehands vintage meubelstuk! 

Fotocredits

Pexels-Pixabay

Alieke van Rijn
ID: 9482

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven