Huis
Tuin
Video

Zo mix je verschillende materialen in huis

De materialen die je gebruikt in huis bepalen de sfeer. Zo zorgt beton voor een koele uitstraling. Wil je warmte in huis? Combineer dit dan met andere materialen. Hoe? Wij vertellen het je!

Materialen mixen in huis

Kijk eens goed welke materialen je allemaal tot nu toe in huis hebt. Ga hierna op zoek naar tegenpolen. Het klinkt een beetje gek, maar juist tegenovergestelde materialen matchen goed bij elkaar in huis. Eigenlijk stiekem net als bij stelletjes die compleet verschillend zijn, maar juist daarom een goede relatie hebben. 

Een goede combi is bijvoorbeeld leer met beton of hout met metaal. Zo komen materialen goed tot hun recht. Metaal zorgt er bijvoorbeeld voor dat hout er zachter en warmer uitziet.   

Gebruik verschillende vormen

Kijk bij het mixen van je verschillende materialen ook naar vormen. Alles in dezelfde vorm wordt heel stijf in je interieur. Ga in plaats daarvan voor bijvoorbeeld een ronde, leren poef in combinatie met een houten, vierkante tafel.

Minimalistisch combineren

Wil je je interieur het liefst heel minimalistisch houden? Combineer dan wel verschillende materialen en vormen, maar koop of verf het in dezelfde kleur. Zo krijg je toch een warme sfeer in huis maar blijft je woning minimalistisch.

Julia Dilissen
ID: 8877

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven