Huis
Tuin
Video

Zomer voorbij? Met deze 4 tips verwelkom jij de herfst!

De hittegolven zijn voorbij en de temperaturen dalen direct. Het is tijd om jezelf en je huis klaar te maken voor de herfst. Hier vind je enkele manieren om je woning een knusse make-over te geven, zodat jij helemaal klaar bent voor de koelere temperaturen.

1. Grote schoonmaak

Er zijn maar weinig dingen die beter aanvoelen dan een opgeruimd en schoongemaakt huis. Ga vooral langs de plekken die je normaal overslaat, zoals onder de meubels en achter de kasten. Wil je het écht goed doen, dan kun je zelfs je kasten eens langsgaan en alles weggooien wat je niet meer gebruikt. Heb je moeite met weggooien? We geven je hier wat handige tips! 

2. Decoreer met warme kleuren

Je kunt heel gemakkelijk je huis wat gezelliger en knusser maken door bijvoorbeeld je gordijnen te vervangen. Bordeauxrode gordijnen of andere donkere tinten kunnen je woon- en slaapkamer al een knusse en sfeervolle uitstraling geven. Decoreer je ruimtes vervolgens met echte herfsttinten. Denk hierbij aan donkergroen, okergeel of bruin.

3. Gebruik geurkaarsen

Kaarsen staan natuurlijk altijd heel gezellig, maar geurkaarsen geven je huis pas echt een herfstboost. Er zijn allerlei verschillende geurkaarsen te vinden. Voor de herfst kun je lekkere warmen geuren kiezen, zoals kaneel of pompoen. Heb je thuis geen openhaard, maar houd je van het knisperende geluid? Er bestaan kaarsen die dit geluid nabootsen, zoals de WoodWick kaarsen. De lont van deze kaarsen is van hout, waardoor het lekker knispert als je ze aansteekt. Ontzettend gezellig en ze verspreiden ook nog eens een heerlijke geur.

4. Verlichting

Verlichting is ontzettend belangrijk voor de sfeer van je woning. Hard licht geeft natuurlijk geen gezellig of knus gevoel. Ga op zoek naar mooie sfeerverlichting of velvet lampenkappen om de herfstlook af te maken. Kijk of dimverlichting mogelijk is in jouw huis, dan heb je zelf de controle over de sterkte van je verlichting. Zit er geen dimmer aan je lamp? Zo maak bevestig je die zelf aan je lamp! 

Fotocredits:

Header: StockSnap - Pixabay

Esmée Duindam
ID: 9165

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven