Huis
Tuin
Video

Zo verzorg je de string of pearls (ook wel het 'erwtenplantje')

Naast de bekende monstera en pannenkoekenplant, wordt het erwtenplantje ook steeds populairder. De lange slierten met kleine bolletjes passen perfect in een hangpot of gewoon bovenop je kast. Maar hoe verzorg je hem nou? Wij geven je tips!

Water geven

De erwtenplant is van oorsprong een vetplant en is dus eigenlijk heel makkelijk te verzorgen. Vergeet je hem een keertje water te geven? Geen probleem, de plant vindt het niet erg om even zonder te  zitten. In de zomer mag de plant één keer in de twee weken een beetje water en in de winter hoeft dat zelfs maar één keer per maand! Wel vindt de plant het fijn om soms even te worden bespoten met water.

De plek

Het is het allerbeste om de plant op een lichte plek te zetten, maar niet in direct zonlicht. Zet hem bijvoorbeeld dichtbij een raam neer waar niet de zon altijd op schijnt. 

Stekken

Wil je graag meerdere erwtenplantjes? Je kan hem heel gemakkelijk stekken. Knip een stukje van een takje af en zet het in een vaasje met water. Voor de zekerheid kun je er meerdere takjes afknippen, zodat sowieso één van de stekjes gaat lukken. Als de wortels gaan groeien, kun je ze in een potje doen met wat potgrond en zo kweek jij je eigen ‘string of pearls’!

Fotocredits

Headerfoto: Wayfair

Bron

Roomed

Alieke van Rijn
ID: 9360

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven