Huis
Tuin
Video

Met deze 4 tips blijven je hangplanten een stuk langer mooi

Hangplanten zijn (opnieuw) ontzettend hip. Ze hebben een weelderige look wat voor een extra speelse touch zorgt. Maar hoe verzorg je deze planten nou eigenlijk het best?

De verzorging van hangplanten kan heel simpel zijn, maar met deze tips al helemaal.

1. Kies de juiste plek

Hangplanten kun je ophangen, maar ook bijvoorbeeld op een kast zetten. Hier maakt het niet uit waar je hem zet. Het is maar net wat jij mooi vindt. Wat wel uitmaakt is hoeveel zonlicht hij krijgt. Dit verschilt erg per plant. Zo hebben de scindapsus en philodendron maar weinig licht nodig, maar de rhipsalis een stuk meer. 

2. Kies een plant die past bij de omstandigheden in jouw huis

Er zijn ontzettend veel mooie hangplanten, dus voor ieder wat wils. Houd bij je keuze wel rekening met de omstandigheden bij jou thuis. Ben je veel of weinig  thuis? Hoeveel zonlicht heb je? Sommige hangplanten gaan snel dood, dus het is belangrijk hierover na te denken. Over het algemeen is de scindapsus het makkelijkst, dus deze past in ieder huis wel.

3. Pas op met water geven

Als je je hangplant water geeft, kan het zijn dat het eronder uit druipt. Je wilt natuurlijk niet dat je vloer helemaal nat wordt, dus je kunt de plant het best eerst even naar beneden halen en water geven. Laat 'm vervolgens eerst helemaal uitlekken voordat je hem weer terugzet of hangt.

4. Voeg hydrokorrels toe

Hydrokorrels zijn ideaal voor als je je planten soms te veel water geeft. Dit geldt dus ook bij je hangplanten. Doe dus wat van deze korrels onder in de pot. Ze vangen dan het teveel aan water op. Dit voorkomt wortelrot en zorgt voor een gezondere plant.

Julia van Rijn
ID: 8769

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven