Huis
Tuin
Video

Zo vaak moet je vetplantjes dus écht water geven

Dat vetplantjes weinig water nodig hebben, weten de meeste mensen wel. Maar hoe weinig is weinig eigenlijk?

Water geven

Hoe geef je een vetplant het best water? In ieder geval zonder gieter! Je kunt de gehele plant beter even, met grond en al, onder water dompelen. Zorg hierbij dat de grond compleet gevuld is met water- het komt dan onder uit de pot gedruppeld. De ideale pot is ongeglazuurd en poreus, met gaten om water eruit te laten. Een goed voorbeeld: de terracottapot. Wel is het handig om onder de pot even een wateropvangbakje te zetten. 

Vuistregel

De hoeveelheid water die je aan een vetplantje hangt af van verschillende factoren, zoals het klimaat, seizoen, vochtigheid, grootte van de pot én afwatering van de pot. Toch is er een vuistregel die je over het algemeen kan aanhouden wanneer je je vetplantje water geeft: laat de grond eerst helemaal opdrogen voordat je het plantje opnieuw onderdompelt. Om dit goed te kunnen controleren kun je het beste je vinger eens een paar centimeter in de grond steken om te voelen of de aarde vochtig of droog is. Geen zin in vieze vingers? Je kunt ook een vochtmeter kopen bij het tuincentrum. 

Rotten

Wanneer de potgrond niet opdroogt, komt het wel eens voor dat de wortels van het plantje gaan rotten. Dat wil je natuurlijk niet, want dan is de kans klein dat je de vetplant nog kunt redden. Over het algemeen duurt het 7 tot 10 dagen voordat de grond helemaal opgedroogd is.  

Meer tips om je vetplant te zorgen? Die vind je hier.

Bekijk ook:

Fotocredits:
Headerfoto: Yousef Espanioly - Unsplash

Bron: Vetplantjes.nl

Christa Koeyvoets
ID: 8444

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven