Huis
Tuin
Video

Old school, maar weer helemaal hip: een vintage typemachine in je interieur

Wij van Eigen Huis & Tuin zijn helemaal fan van vintage. Denk aan vintage kasten, vintage tafels, vintage decoratie, en zo ook vintage typemachines! Dit ouderwetse apparaat staat namelijk prachtig in je interieur en kan ook nog eens functioneel zijn.

Ga dus langs de kringloop of kijk op marktplaats, en laat de vintage typemachine shinen in je interieur!

Soorten typemachines

Er zijn ontzettend veel verschillende typemachines verkrijgbaar. Zo zie je vaak de ouderwetse zwarte variant, bijvoorbeeld van het merk Royal of Remington. Er zijn ook iets moderne varianten te verkrijgen. Deze hebben vaak een leuk kleurtje en hebben een retro look. 

Decoratie

De typemachine wordt tegenwoordig het meest gebruik als decoratie in huis. Zo staat hij heel leuk in een boekenkast naast al je boeken of op een tafeltje. Ook in een vitrinekast kun je hem mooi tentoonstellen, want het is natuurlijk wel een object waar je trots op kunt zijn.

Typemachine gebruiken

Naast dat het een mooi object is om tentoon te stellen, is een typemachine ook een gebruiksvoorwerp. Als je schrijven leuk vindt, en je typemachine nog werkt, dan kun je hem ook nog gebruiken. Het leuke hieraan is dat je hem na gebruik gewoon op je bureau kunt laten staan, want het ziet er toch mooi uit.

Vintage finds

Een mooie, goede typemachine kan wel lastig te vinden zijn. Je kunt kringloopwinkels en vintage markten afstruinen om er een te vinden. Ook op Marktplaats kun je misschien nog een mooie vinden. Denk er wel aan dat een echt collector’s item wel wat kan kosten.

Julia van Rijn
ID: 8516

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven