Huis
Tuin
Video

Vinylvloer leggen

Woonkamer
In Noordwijk wordt de rommelkamer van Marieke drastisch verbouwd. Het leggen van een goeie vloer is een vast onderdeel van de metamorfose. Deze keer legt Thomas geen hout of laminaat, nee, dit keer bestaat de klus uit het leggen van vinylstroken.

Eigenschappen
Het is dan geen laminaat wat gelegd wordt, maar het systeem is wel vergelijkbaar. Je legt klikvinyl net zo makkelijk als gewoon laminaat, maar het heeft een aantal extra voordelen. Vinyl is namelijk extra geluidwerend en bijzonder geschikt voor natte ruimtes: prima dus voor een studeer-, werkkamer of zelfs een keuken of badkamer! Mocht er een keer geknoeid worden, dan is dat geen enkel probleem. Ben je net als Yvette ook zo’n workaholic en ben je vaker in de werkkamer te vinden dan in bijvoorbeeld de woonkamer? Dan is het misschien handig om te weten dat vinyl ook uitstekend gecombineerd kan worden met vloerverwarming. Hiernaast is het zeer eenvoudig aan te brengen en op maat te maken met een hobby mes. Bij vinyl is het belangrijk dat je, net als bij laminaat, wat ruimte overlaat langs de randen voor eventuele werking. Een laatste pluspunt is dat de vloer slijtvast is.

Soorten vinyl

Zelfklevend vinyl
Zelfklevend vinyl is geschikt voor een vlakke ondergrond, omdat je het rechtstreeks op de ondergrond plakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een betonvloer. Eventuele kleine oneffenheden kun je wegwerken met schuurpapier of wegsteken met een plamuurmes. De ondergrond mag niet zuigend zijn. Is hij dat wel? Dan moet de vloer eerst voorbehandeld worden met een primer. Zelfklevend vinyl is slechts twee millimeter dik. Doordat het vinyl rechtstreeks aangebracht wordt op de ondergrond is het extra geluidswerend. Tot slot heeft het geen messing en groef en daardoor kun je het prima in verschillende patronen leggen.

Klikvinyl
Klikvinyl heeft een dikte van 4,5 millimeter. Voor dit type vinyl is een speciale ondervloer ontwikkeld. Deze is extra dun en ruw, zodat de vloer goed op zijn plaats blijft liggen. De ondervloerplaten zijn als en puzzel te leggen en door de handige snijlijnen is het gemakkelijk en nauwkeurig op maat te maken. In combinatie met deze ondervloeren is de vloer extra geluidswerend, en daardoor zeer geschikt voor bijvoorbeeld appartementen. Bij elk dessin is er een passende plint verkrijgbaar. Klikvinyl is verkrijgbaar in zes verschillende dessins.

ID: 140

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven