Huis
Tuin
Video

Een lege wand in huis? Hang dan eens een vloerkleed aan de muur!

Mooie wanddecoratie is soms best lastig om te vinden en al helemaal als je een grote, kale muur in huis hebt. Hoe je dat kunt oplossen? Met een vloerkleed! Het klinkt misschien onlogisch, maar een vloerkleed aan de muur kan heel je interieur veranderen. Wij geven je wat inspiratie en vertellen hoe je hem het beste kunt ophangen!

In de woonkamer

Wil je de woonkamer meer warmte geven? Dat is een vloerkleed het juiste item en niet alleen op de grond, juist ook een kleed aan de muur geeft de woonkamer een gezellige sfeer. Hang bijvoorbeeld een mooi rond vloerkleed boven dat ene kastje. Dit ziet er superleuk uit en zo creëer je een echte eyecatcher in de ruimte!

4 tips voor het stylen van een lange muur in huis
Woonkamer

Heb je hoge muren in huis? Dan zou je ook kunnen kiezen voor een groot lang vloerkleed. Zo kun je hem achter de bank hangen en wordt de wand mooi opgevuld. Doordat hij langwerpig is, zal je kamer nog hoger lijken en dit maakt de woonkamer alleen maar nog meer bijzonder!

Als hoofdbord achter het bed

Natuurlijk zou je ook een vloerkleed in de slaapkamer kunnen verwerken. Gebruik hem bijvoorbeeld eens als hoofdbord! Zo hoef je niet meer tegen die harde koude muur aan te zitten, maar heb je een zachte achterkant van je bed. Ideaal toch! Wil je nog meer inspiratie voor een vloerkleed als hoofdbord? Die van je hier.

Meerdere kleintjes

Naast een groot vloerkleed, is het ook tof om te werken met meerdere kleine vloerkleden. Zorg hierbij wel dat de vloerkleden goed bij elkaar matchen. Hang de kunstwerkjes boven je bed, boven je bank of gewoon in de hal!

Zo hang ‘m op!

Ben je enthousiast en wil je ook graag zo’n vloerkleed aan de muur? Dan is het ook wel handig om te weten hoe je ze kan ophangen. Je zou natuurlijk in elke hoek een spijker kunnen slaan, maar er zijn ook andere mooie manieren. Zo zou je ook een roede kunnen gebruiken, maar hiervoor moet je wel lussen aan het vloerkleed maken die aan de roede kunnen hangen. Wil je dit liever niet? Dan zou je ook kunnen kiezen voor een balkje hout achter het vloerkleed. Dit balkje bevestig je aan de muur en aan dit balkje maak je het vloerkleed vast. Op deze manier hangt het vloerkleed strak aan de muur!

Fotocredits

Headerfoto: The-citizenry
Foto 1: cb2
Foto 2: Mirjam Hart
Foto 3: Craftifair
Foto 4: The-citizenry
Foto 5: Wikihow

Alieke van Rijn
ID: 9970

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven