Huis
Tuin
Video

6 tips voor het kiezen van het perfecte vloerkleed

Een mooi vloerkleed kan je interieur écht compleet maken, als je het juiste kleed kiest natuurlijk. Maar… hoe kies je dan het juiste formaat, de juiste kleuren en de juiste print? We leggen je uit op welke vier dingen je moet letten bij de aanschaf én het neerleggen van een vloerkleed.

1. Waar komt het te liggen?
Allereerst is het belangrijk om te bepalen waar het vloerkleed komt te liggen. Waarschijnlijk denk je meteen aan een kleed bij de bank, onder de salontafel. (Wij ook!) Maar er zijn nog veel meer plekken waar een vloerkleed heel mooi staat. Wat dacht je van een vloerkleed onder de eettafel? Dat staat prachtig! Maar ook in de slaapkamer of in de hal staat een vloerkleed erg mooi.

vloerkleed

Foto: Camylla Battani - Unsplash

2. Bepaal de maat
Vervolgens is het belangrijk om de maat te bepalen. Daarom is het van belang om de woonruimte op te meten. Je wil natuurlijk niet dat je hele vloerkleed onder de salontafel verdwijnt, maar aan de andere kant wil je ook niet dat het vloerkleed zo groot is dat je net zo goed vloerbedekking had kunnen leggen.

Bepaal dus eerst waar je je vloerkleed wil hebben en meet vervolgens de ruimte op. Leg je een vloerkleed in de woonkamer bij de bank? Zorg er dan voor dat je vloerkleed tenminste net zo breed is als je bank. Zo is het geheel mooi in verhouding én krijg je geen koude voeten als je lekker op de bank zit.

 

vloerkleed rond

Foto: TLC Interiors

3. Vierkant of rond?
We zijn vaak geneigd voor een rechthoekig kleed te kiezen. Maar een rond kleed kan net zo goed mooi staan. Vooral wanneer er een ronde eettafel of salontafel op staat.

4. Kies het juiste materiaal
Het juiste materiaal kiezen is minstens zo belangrijk. Zo is wol bijvoorbeeld een erg duurzame en dus slimme keuze. Maar heb je huisdieren, kies dan voor een vloerkleed dat gemaakt is van afzonderlijke garens. Hier blijven niet alleen minder haren in hangen, ook zorgt deze stof ervoor dat je kat minder snel het vloerkleed stuk krabt. Kies daarnaast ook voor kwalitatief en stevig materiaal. Een vloerkleed slijt snel, omdat je er continu overheen loopt.

 

vloerkleed

Foto: Ryan Christodoulou - Unsplash

5. Kies een kleur en patroon dat bij je past
Uiteraard is de kleur en het patroon van je nieuwe vloerkleed ook erg belangrijk. Heb je bijvoorbeeld veel rustige en neutrale kleuren in je woonkamer, kies dan gerust voor een echte eyecatcher op je vloer. Is de ruimte al erg druk, dan zouden we eerder voor een subtieler vloerkleed kiezen.

6. Keuzestress? Ga voor meerdere kleden
Kun je niet kiezen? No worries, je kunt ook meerdere kleden met elkaar combineren. Leg als basis bijvoorbeeld een groot, effen, ruw kleed neer met daarbovenop (deels overlappend) een kleiner kleed met een print. Zo kun je eindeloos variëren.

Bron: o.a. Eigen Huis & Tuin
Headerfoto: Homey Oh My
Tekst: Marjolein Sintenie

ID: 3188

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven