Huis
Tuin
Video

3 originele manieren om kerstverlichting in huis op te hangen

Zit je er over te denken om je kerstversiering gewoon nu al in huis te halen? Vooral doen! Het is niet alleen knus, je wordt er ook nog eens gelukkig van. Maar hoe hang je ze nou origineel op? We laten je 3 leuke ideeën zien:

Kerstversiering maakt gelukkig

Houd jij je nog steeds vast aan de regel: ‘eerst moet Sinterklaas het land uit zijn, dan pas mag de kerstversiering opgehangen worden’? Wij niet hoor! Het liefst halen we het in oktober al in huis! Het zorgt namelijk voor een instant warme en knusse sfeer in huis én je wordt er nou eenmaal gelukkig van. Ja, dat lees je goed: kerstversiering maakt je gelukkig. En dat zuigen we niet uit onze dikke duimen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die vroeg hun kerstversiering ophangen, gelukkigere mensen zijn. Hoe dat precies zit lees je hier.

Hoe hang je kerstversiering op een originele manier op?

Je kunt natuurlijk nu gelijk je hele huis vol lampjes hangen. Maar wil je het nog enigszins subtiel aanpakken, kies dan voor bijvoorbeeld een van de volgende manieren om je kerstverlichting toe te passen:

1. Een elegante slinger langs je raam of spiegel

Wil je je kerstversiering op een simpele, maar elegante manier ophangen? Kies dan voor een verticale of horizontale sliert langs het raam, om een spiegel of boven/langs je bed. Horizontaal in de vensterbank werkt overigens ook altijd goed.

kerstlichtjes

2. Planten en lampjes gaan goed samen

Planten en lampjes gaan heel mooi samen, en al helemaal achter glas! Voeg wat kleine lampjes toe aan je mini-terrarium en je krijgt een geweldig mooi effect! Heb je geen terrarium, maar wel een mooi windlicht, dan kun je ook daarin heel mooi je lichtjes laten schijnen.

kerstversiering

3. Onder een glazen stolpt

Glazen stolpen in je interieur blijven leuk, mits je ‘m mooi aankleedt natuurlijk. Kerstverlichting doet het altijd goed achter glas en dus ook in een stolp. Letterlijk schitterend toch? Mis je nog iets? Dan kun je er altijd nog kleine accessoires bij zetten, zoals een geinig kerstmannetje, een klein kerstboompje of een rendier.

kerstverlichting stolp

Fotocredits
Headerfoto: Kevin Fitzgerald - Unsplash
Foto 1: Kevin Fitzgerald - Unsplash
Foto 2: Kistmet Decals
Foto 3: Restoration Hardware

Tekst
Marjolein Sintenie

ID: 3410

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven