Huis
Tuin
Video

Waarom is een huisdier hebben gezond?

De titel van het artikel geeft het al aan, maar het is daadwerkelijk gezond om een huisdier te hebben! Dus heb jij al een kat of hond in huis?

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de gesteldheid van mensen met een huisdier en zonder huisier. Wat blijkt? Mensen met een huisdier zijn vaak een stuk gezonder en dit zijn een aantal redenen die hiervoor zorgen.

Minder eenzaam

Stel je woont alleen en komt ’s avonds thuis van werk en je kat kruipt samen met jou op de bank. Dat is toch een stuk gezelliger dan wanneer je alleen voor de tv kruipt. Een huisdier laat je minder eenzaam voelen en dat is goed voor je lichaam. Eenzaamheid kan namelijk veel negatieve uitwerkingen hebben op je gezondheid. Word je een keer afgewezen in het dagelijkse leven? Geen zorgen, je kat zal je nooit afwijzen.

Actief

Wanneer je een kat of konijn neemt merk je dit waarschijnlijk minder, maar met een hond moet je toch een paar keer per dag gaan lopen. Dus hup in de benen en zet wat extra stappen elke dag. Heb je een groter dier zoals een paard? Dan gaat het helemaal snel met die opbouwende conditie.

Goed voor kinderen

Het klinkt misschien wat ver gezocht, maar het blijkt dat kinderen die opgroeien met een huisdier minder allergieën ontwikkelen. Kinderen die opgroeien in een super schoon huis zullen later sneller last hebben van allergieën en astma. Daarnaast ontwikkelen kinderen meer empathie wanneer ze een huisdier om zich heen hebben. Ze kunnen al hun geheimen bij hun dier kwijt. Leren omgaan met verantwoordelijkheid en ontwikkelen meer zelfvertrouwen. Ergens logisch toch? Het is ook best zielig als jouw hondje helemaal alleen binnen zit te wachten terwijl jij leuke dingen gaat doen.

Geluk

Een huisdier kan jou ook heel gelukkig maken. Dit komt doordat je veel knuffelt met je huisdier. Wanneer je knuffelt maak je het knuffelhormoon aan in je lichaam, ook wel oxytocine genoemd. Dit hormoon zorgt ervoor dat je gevoelens van affectie krijgt, een vermindering van stressgevoelens en jij je blij gaat voelen.

Fotobronnen

Headerfoto: Christin Hume - Unsplash 
Foto 1: Alicia Jones - Unsplash
Foto 2: Yerlin Matu - Unsplash

ID: 2542

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven