Huis
Tuin
Video

Dit is waarom je kat zo graag aan je meubels krabt en zó voorkom je het!

Hoe gek je ook op je kat bent, toch is het behoorlijk frustrerend als hij je mooie meubels kapot krabt met zijn scherpe nagels. Wist je dat hij dit met een reden doet?

Territorium afbakenen

Dankzij de geurklieren in de pootjes, drukken ze als het waren een stempel op je meubels. Dit is een van de manieren om het territorium af te bakenen. Zo weet je kat dat het een veilige plek is, omdat er dus geen geuren van andere katten te vinden zijn.

Stress ontladen

Katten krabben ten eerste puur uit emotie. Wanneer ze gestresst zijn, zullen ze dus sneller naar je bank uithalen. Ben jij veel weg van huis? Dan zal je kat ook zijn nageltjes sneller in je meubels zetten, omdat ze niet weten wanneer je weer terug bent. Als jij thuiskomt wordt je kat ontladen van de stress en doet hij hetzelfde.

Nagels onderhouden

Doordat de nagels van katten blijven doorgroeien, moeten ze deze op een bepaalde manier onderhouden. Het krabben aan dikke stoffen zorgt ervoor dat ze gedeeltelijk slijten, maar ook scherper worden. In de natuur zou dit betekenen dat ze beter kunnen jagen. Dit is dus ook vooral natuurlijk gedrag.

De oplossing?

Het straffen of afleren van het krabben van je kat is een flinke opgave, omdat het natuurlijk een instinctief gedrag is. Zorg ervoor dat je je kat aanleert waar hij juist wél kan krabben! Lees hier de beste tips!

Fotocredits:

Headerfoto: Milada Vigerova - Unsplash

Esmée Duindam
ID: 9391

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven