Huis
Tuin
Video

Wabi Sabi: zo blaas jij je interieur nieuw leven in!

Ben jij even niet zo tevreden met je interieur en heb je het gevoel dat je nieuwe spullen nodig hebt om je huis weer te gaan waarderen? Wacht heel eventjes, want dit is helemaal niet nodig!

Volgens de Japanse filosofie kunnen wij veel beter gelukkig zijn met wat wij hebben. Het gaat hier om het accepteren van eenvoud en het waarderen hiervan. Je zou het kunnen vergelijken met minimalisme, maar tegelijkertijd is het zoveel meer dan dat!

Volgens de levenswijze van Wabi Sabi is het belangrijk om je geluk niet af te laten hangen van externe factoren. Materialisme past hier dus echt niet thuis! Je kunt echt gelukkig zijn met alles wat je al hebt, ook al is het niet volgens de nieuwste trends.

Hoe ziet dat er dan uit, vraag je je nu af? Reuze chic, want met de juiste compositie heb jij een prachtig interieur. Streef hierin vooral niet naar perfectie, want dat gaat compleet tegen deze levenswijze in. Objecten zijn mooier wanneer ze getekend zijn door de natuur of het gebruik ervan.

Wij kwamen erachter dat wij in onze boerderij erg veel hergebruikt hebben, dus zijn wij onbewust ook erg Wabi Sabi bezig geweest! Bekijk bijvoorbeeld de balken in de boerderij, de vloer of de voordeur. Deze hebben wij gelaten zoals wij deze aantroffen, omdat deze echt sfeer uitstralen.

Wil jij ook Wabi Sabi toepassen in je interieur? Bekijk de items dan eens die je al hebt staan en probeer hier nieuw leven in te blazen. Wil je echt wat nieuws? Ren dan vooral naar een kringloopwinkel of een tweedehandswinkel. Toch liever iets nieuws? Bekijk dan deze mooie items in Wabi Sabi stijl! 

Fotocredits:

Alle beelden zijn eigendom van Eigen Huis & Tuin

Esmée Duindam
ID: 9738

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven