Huis
Tuin
Video

Zo geef je je gasten een warm welkom tijdens kerst

Organiseer jij dit jaar het kerstdiner? Dat betekent stress, stress en nog eens stress. Je wil er natuurlijk alles aan doen zodat je gasten zich op hun gemak voelen. Gelukkig lukt dat met deze tips hoe dan ook!

1. Een welkomstdrankje

Door alleen de deur open te doen zullen je gasten zich niet erg welkom voelen. Bied ze daarom meteen bij binnenkomst een feestelijk drankje aan en zorg dat de koelkast ook goed gevuld is. Een witte wijn hoort immers koud te zijn, en van lauw bier is ook niemand fan. Zorg ook dat je een pot met thee of koffie klaar hebt staan.

2. Zorg voor genoeg zitplekken

Geen ongemakkelijk geschuif of het verplaatsen van stoelen. Het is veel fijner voor je gasten als ze gelijk een plekje kunnen vinden als ze willen zitten. Dus zorg voor extra stoelen en genoeg plek op de bank. Moeten die grote kussens misschien toch eventjes weg... 

3. Maak een praatje

Maak een gezellig praatje met je gasten. Je hoeft echt niet de hele tijd druk te zijn met dingen regelen. Door een praatje te maken en gezellig mee te doen voelen je gasten zich een stuk fijner.

4. Een WARM welkom

Zorg dat de verwarming op een aangename temperatuur staat. Leg eventueel nog wat dekentjes neer in de kamer zodat de koukleumen altijd een dekentje kunnen pakken als ze het toch een beetje koud hebben. Zo hoef je niet te blijven draaien aan de verwarming en heeft niemand het koud.

5. Geen rommel

Je huis hoeft er niet uit te zien als een etalage maar zorg wel dat er geen rommel is. Haal die magazines even weg, doe de afwas en zorg dat je niet teveel prulletjes hebt staan op bijvoorbeeld de tafel.

6. Logeerpartijtje

Blijft er na afloop iemand slapen? Zorg dan dat je de logeerkamer van te voren al klaarmaakt. Zo kan je gast zo het bed in duiken. Ook als er geen logees gepland staan, is het slim om de logeerkamer alsnog klaar te maken. Je weet nooit hoe gezellig, en dus laat het gaat worden. Zo kun je je gast altijd nog een overnachting aanbieden als dat nodig is.

Lees ook deze artikelen voor een warm kerstgevoel:

Fotocredits
Header: Picjumbo.com - Pexels

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 3898

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven