Huis
Tuin
Video

Dit is waarom je nooit een flesje water in de auto moet laten liggen

Flesjes water zijn van die items die overal rondslingeren, vaak ook nog eens half gevuld. Ook in de auto vind je ze regelmatig terug. Maar wist je dat je hier beter mee kunt oppassen? Het kan namelijk erg gevaarlijk zijn!

Een flesje in de auto laten liggen kan zorgen voor brand en beschadiging van je auto. Pas dus maar op!

Gevaarlijk flesje

Het klinkt misschien een beetje raar dat een flesje water voor brand kan zorgen, maar het kan echt. Je kent vast wel het trucje om met een vergrootglas en zonlicht een vuurtje kan stoken. Een flesje water doet precies hetzelfde als het vergrootglas: het zonlicht komt erin en zorgt voor extreme hitte en soms zelfs vuur.

Hoe kan dit?

Als de zonnestralen door een plastic flesje gevuld met water komen, ontstaat er warmte. Dit kan volgens de Amerikaanse Midwest City Fire Department oplopen tot wel 120 graden Celcius. Dit is dus heet genoeg om een brandje te veroorzaken!

Ook ongezond

Naast het feit dat een waterflesje in de auto voor brand of schade kan zorgen, is het ook niet goed voor je gezondheid. In de meeste plastic waterflesjes zit namelijk BPA. Dit is een chemisch stofje dat bijvoorbeeld de lever, nieren of vruchtbaarheid kan schaden. Hoe warmer het plastic flesje wordt, hoe meer BPA er vrijkomt en dus in het water komt. Bewaar die flesjes water voortaan dus maar gewoon in de koelkast!

Julia van Rijn
ID: 8644

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven