Huis
Tuin
Video

Welke geur past in welke ruimte?

We willen allemaal een lekker ruikend huis, maar een goede geur uitkiezen kan lastig zijn. Je wilt bijvoorbeeld niet een sterke geur in de slaapkamer, maar in de badkamer misschien wel.

Je kun je ruimtes voorzien van een lekker geurtje op allerlei verschillende manieren. Ga voor een geurkaars voor een gezellige sfeer of misschien toch geurstokjes voor iets minimalistischers. Ook zijn er nog de geursprays of luchtverfrissers voor in het stopcontact. Voor ieder wat wils dus.

Keuken

Ik de keuken kun je het beste kiezen voor natuurlijke geuren. Zwaardere geuren kunnen overheersen en dat is niet fijn op de plek waar je je eten klaarmaakt. Ga daarom voor een citrus-, kruiden-, of fruitgeur. Deze overheersen niet.

Woonkamer

In de woonkamer kun je in principe alle kanten opgaan op het gebied van geur. Kijk welke geur het beste past bij de sfeer die je wilt creëren. Geuren die echter altijd in de smaak vallen, zijn zachte bloemengeuren. Wil je toch iets romantischers? Kies dan voor vanille, exotisch hout of zoete specerijen.

Badkamer

In de badkamer kun je het beste kiezen voor een frisse en schone geur. Denk aan een citrus- of eucalyptusgeur. Zo voelt je badkamer een stuk schoner.

Slaapkamer

Lavendel doet het erg goed in de slaapkamer. Dit komt doordat deze geur goed is voor je nachtrust. Ook kamille bevordert een goede nachtrust en zorgt voor minder stress. Perfect om in te slapen dus.

Kleine of grote ruimte

Geuren kunnen net zo werken als kleuren in een ruimte. Door lichte geuren te gebruiken, lijkt je kamer groter. Gebruik dus een lichte geur in een kleine slaapkamer. Heb je bijvoorbeeld een hele grote woonkamer? Dan kun je gaan voor een iets zwaardere geur als hout of specerijen.

Ben je toch in the mood voor een iets gekkere geur in huis? Dit zijn de meest bizarre geurkaarsen. 

Fotocredits
Headerfoto: Richie Lugo - Unsplash 

Tekst
Julia van Rijn

Bron: Libelle BE

ID: 4495

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven