Huis
Tuin
Video

Welke plant overleeft het beste in jouw huis? Deze zoekmachine helpt je!

Gaan planten bij jou vaak dood, terwijl je ze wel gewoon zorgvuldig verzorgt? Dan bestaat de kans dat je de verkeerde plant hebt uitgekozen. Wellicht is je huis te donker of is het er te vochtig. Gelukkig bestaat er tegenwoordig een ontzettend handige zoekmachine die je helpt de juiste kamerplant uit te kiezen.

Zomaar een willekeurige kamerplant uitkiezen omdat je ‘m mooi vindt is niet altijd even verstandig. De ene plant heeft veel licht nodig en overleeft het niet in een donker huis, terwijl de andere plant het juist niet overleeft in een vochtig huis. En heb je een kat? Ook dan moet je weloverwogen een plant uitkiezen, want alleen al deze 43 planten zijn giftig voor je poezenbeest. Daarom kunnen we ons goed voorstellen dat je best wel wat hulp kunt gebruiken bij het uitkiezen van een nieuwe kamerplant. Gelukkig ontdekten we de plantenzoekmachine van Plantsome. Een geweldige uitvinding waar je nog veel aan zal hebben.

Welke plant past het best in mijn huis?

Om erachter te komen welke plant het beste in jouw huis past stelt de zoekmachine van Plantsome je zes korte vragen. Op deze manier komt de zoekmachine onder andere te weten hoe licht of donker je huis is, welke grootte de plant ongeveer moet zijn, in welk vertrek je de plant wil zetten en of er toevallig ook nog een huisdier rondloopt. Allemaal essentiële gegevens om de juiste plant uit te kunnen kiezen.

Zo vulden wij het volgende in:

planten zoekmachine

En dan...

Als je alle velden hebt ingevuld, rolt er een hele lijst met planten uit die hartstikke geschikt zijn voor jouw situatie. En dan is het nu eindelijk tijd om te kiezen welke van die planten je het mooist vindt!

Heb je huisdieren?

Kleine tip: mocht je wel een kat hebben, maar zoek je een plant waarbij je toch wel van plan bent ‘m op een plek te zetten waar de kat niet bij kan, geef dan in de zoekmachine aan dat je geen huisdieren hebt. Zo krijg je namelijk veel meer resultaten te zien. Maar let er daarna wel extra goed op dat je kat écht niet in aanraking komt met de plant.

Zouden we hierboven aangegeven dat we geen huisdier hebben, dan krijgen we 18 resultaten in plaats van 5.

Fotocredits
Headerfoto: Margarita Terekhova - Unsplash
Foto 1: Screenshot Plantsome

Tekst
Marjolein Sintenie

ID: 3287

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven