Huis
Tuin
Video

6x werelds interieur

Op reis geweest en helemaal weg van een bepaald land? Deze interieurs zijn zo ingericht dat ze je doen denken aan je favoriete plek.

Reizen, er zijn maar weinig mensen zijn die het echt niet leuk vinden. De grootste groep gaat met liefde op vakantie om te ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen en om nieuwe culturen en landen te ontdekken

Souvenirs

We nemen allemaal weleens een souvenir mee. Of het nu een tapasschaaltje is uit Spanje, een oliekannetje uit Italië of een schedel van hout uit Guatemala is. Maarom nou je hele interieur om te toveren? Voor velen is het een brug te ver, maar voor de ander de ultieme wens. Wat nou als je dagelijks thuiskomt en die ultieme vakantiesfeer weer even vast kunt grijpen? Wij geven je met liefde inspiratie en misschien wel dat ene duwtje in de rug.

Afrikaanse invloeden

Zwart en wit, grote schilderijen, kralen, een (fake) zebra velletje en houten schedels van antilopen. Dit plaatje ademt Afrika en wauw wat is het een mooi beeld. De statement pieces aan de muur maken het geheel en zetten de sfeer in één keer neer. Met wat accessoires kun je daar een draai aan geven. Wij hebben meteen zin om een ticket te boeken en op safari te gaan!

Mediterrane natuurtinten

Afrika niet je bestemming? Geen probleem, dit hotel in Griekenland ligt een stuk dichterbij en ademt zo’n ontspannen sfeer, daar kunnen we alleen maar jaloers op worden. Grote houten meubels, rieten lampen en plafonds, design stoelen en een grote tafel om met al je vrienden aan te eten. Deze heerlijke mediterrane sfeer willen we stiekem allemaal wel in huis, toch?

Mexicaanse kleurexplosie

Zoek je meer kleur in je interieur dan moet je in Mexico zijn. Het woord “pastel” komt daar niet in het woordenboek voor en “vloekende kleurcombinaties” maken ze met opzet. Als het maar veel, fel en groots is. Voeg daar een aantal bloemenkransen, gehaakte kleden en een vrolijk behangetje aan toe en je bent al een heel eind!

Balinese mix

Een mix van Griekenland en Mexico vinden we aan de andere kant van de wereld. Op Bali is de rust uitgebalanceerd op een andere manier. Veel riet in het interieur is een must, maar afgewisseld met een mooi geknoopt kleed geen enkel probleem. Ruimtes kun je onderverdelen en speels maken met een mooi kamerscherm en de zonnige spiegeltjes die we nu overal terug zien komen, vinden hier een perfecte plek. Wandtapijten, geknoopte macramé ornamenten en vrolijke printjes, je kunt het allemaal kwijt!

Ibiza please!

Helemaal jouw ding, die invloeden uit Bali, maar liever in het wit? Vervang het rotan dan voor zachte banken en je zit zo in Ibiza! Oke, de felgekleurde accessoires hebben ze daar ook, maar de ultieme Bohemian experience is toch al snel wit of beige, gecombineerd met zachte bruintinten of zwart. Ook mooi (stiekem kunnen wij gewoon niet kiezen) en weer even helemaal anders. Perfect om hele dagen te luieren en heerlijke ontspannen muziek te draaien.

Marokkaans pastel

Denk je, waar blijven die pastellen nou? Vlieg dan richting Marokko! Uiteraard kennen ze daar ook kleur zoals in Mexico, maar het grote verschil is dat ze ook mengen met wit in deze streek. Heerlijke pasteltinten, mooie kleden in ton sur ton patronen en veel kussens voor op de grond. Zorg voor zilveren lantaarns met Arabische vormen en vergeet vooral het grote dienblad niet. Voor thee, kaarsen of het opdienen van kruidige tajine gerechten.

Marijke van Gemert
ID: 7929

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven