Huis
Tuin
Video

Wie zijn nou gelukkiger: honden- of kattenmensen?

Het is altijd al een debat geweest: Zijn honden of katten nou leuker als huisdieren? Wij vinden ze allebei geweldig, maar de Amerikaanse General Social Survey heeft onderzoek gedaan naar het echte antwoord van deze vraag. Hier is een verrassend antwoord uitgekomen.

De  General Social Survey heeft onderzoek gedaan naar het geluksgevoel als je een hond of kat hebt. Dit blijkt inderdaad verschil te maken…

Hond of kat?

Hondenbezitters zeggen namelijk twee keer zo vaak dat ze gelukkig zijn in tegenstelling tot katteneigenaren. Mensen met een hond én een kat zitten hier meestal tussenin. Mensen zonder huisdier zijn ook niet ongelukkig, ze zijn zelfs over het algemeen gelukkiger dan mensen met een kat. De percentages van gelukkige mensen zijn als volgt:

  1. Alleen een hond: 36% zegt gelukkig te zijn
  2. Helemaal geen huisdier: 32% zegt gelukkig te zijn
  3. Een hond én een kat: 28% zegt gelukkig te zijn
  4. Alleen een kat: 18% zegt gelukkig te zijn

Hoe komt dit?

Het verschil in geluk komt niet alleen door het type huisdier. Vaak hebben hondeneigenaren namelijk een eigen huis, vaak met tuin. Ook zijn deze mensen vaker getrouwd wat voor een extra geluksgevoel kan zorgen. Bij katteneigenaren is dit minder vaak het geval.

Julia van Rijn
ID: 8215

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven