Huis
Tuin
Video

Wil je een grote kast minder op laten vallen? Doe dít dan

Je wil ergens je spullen kunnen opbergen, maar je wil ook je interieur ruimtelijk houden. Gelukkig kun je dit prima combineren! Wij vertellen je hoe.

Kast en muur combineren

Het is eigenlijk heel makkelijk. Ga voor een kast die dezelfde kleur heeft als je muur. Heb je al een kast, dan kun je 'm gewoon in dezelfde kleur als de muur verven, of natuurlijk andersom: de muur in de kleur van de kast verven. Op deze manier mengt de kast zich met de muur. Hierdoor ontstaat rust en ruimte in je interieur. Zet je juist een hele donkere kast in een lichte ruimte neer, dan trekt dit heel veel aandacht. Ook wordt zo de grootte van de kast benadrukt. En dat wil je natuurlijk niet hebben.

Wil je het geheel helemaal ruimtelijk hebben? Ga dan voor een lichte muur in combinatie met een lichte kast. Extra voordeel: hierdoor vallen de eyecatchers die in je kast staan éxtra op.  

Spelen met de ruimte

Kijk bij het kopen van je kast goed of deze past bij jouw ruimte. Heb je een hele hoge kamer? Kies dan voor een hoge kast om de ruimte nóg hoger te laten kijken. Heb je juist een hele diepe ruimte? Kies dan voor een diepe kast. Op deze manier valt de kast ook minder erg op, omdat het hoort bij de rest van het interieur.

Bekijk ook:

Fotocredits
Headerfoto: Studio7042 -Pexels

Tekst
Julia Dilissen

ID: 3873

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven