Huis
Tuin
Video

Woon je klein? Dit is waarom je het best kunt kiezen voor een bank op pootjes

Als je klein woont, dan moet je slimme interieurkeuzes maken. Gelukkig zijn er een aantal handige trucjes die zorgen voor een ruimtelijk gevoel. Nieuwe bank nodig? Ga dan voor een bank op pootjes.

Een bank op pootjes

Vooral als je niet zo groot woont, wil je een zo ruimtelijk mogelijk gevoel creëren. Aangezien in je woonkamer de bank het meest prominente item is, kun je hier het best extra goed over nadenken. Dat enorme exemplaar ligt wellicht heel lekker, maar heb je dan nog wel plaats voor een bijzettafel? En oogt het niet te lomp voor jouw kleine appartementje?

In een kleine ruimte, kun je het best kiezen voor een bank op pootjes. Ranke pootjes zorgen namelijk voor luchtigheid en laten de bank slanker lijken. Hierdoor creëer je een ruimtelijk gevoel. Want: hoe meer vloer je ziet, hoe beter. Als meubels op pootjes staan, kan er meer licht door en voorkom je dat een groter meubelstuk te zwaar oogt. Laat daarom niet alleen je bank de lucht in gaan, maar ook de salontafel en de vitrinekast.

Warm hout of stoer staal

Er zijn verschillende soorten pootjes voor onder een bank. Van een strakke stalen exemplaar tot een sierlijk houten variant. Waar het staal de bank een stoere en chique uitstraling geeft, zorgt hout juist voor warmte. Je zou denken dat het slechts een detail is.. De pootjes zorgen echter niet alleen voor een ruimtelijk effect, maar zijn ook bepalend voor de look van je bank.

Fotocredits
Headerfoto: Avenue
Foto 1: Maiju

Tekst
Lotte Wullems

ID: 3551

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven