Huis
Tuin
Video

Met deze oplossingen is jouw krakende vloer verleden tijd

Wil je zachtjes door je huis heen sluipen, wordt iedereen wakker door jou van de krakende vloer. Dat wil je natuurlijk niet hebben.

Een krakende vloer is vaak heel irritant, vooral als je er eenmaal op gaat letten. Zoek daarom uit waar de vloer precies kraakt en met deze tips los je het zo op.

Spijkers

Dit is de gemakkelijkste oplossing, maar zeker niet de mooiste. Je kunt simpel een extra spijkertje in de vloer slaan. Zo sluit de vloer weer aan met de ondergrond en ben je zo van het gekraak af. Een nettere oplossing dan een grote spijker in je vloer, is een nagel zonder kop door de vloerplaten heen slaan. Een nagel is een klein soort spijker die je het beste schuin door de vloer kunt slaan. Geeft veel stevigheid, maar je ziet hem bijna niet. 

Isolatie

Wanneer de vloer niet waterpas loopt kan het voorkomen dat een gedeelte van de vloer de ondergrond niet meer raakt. De oplossing is om een stuk van je vloer eruit te halen en een nieuwe isolatie laag te plaatsen. Zo ligt je vloer weer waterpas en heb je geen wrijving meer tussen de planken die voor het gekraak zorgen.

Wig

Is er slechts een kleine hoek van de vloer die kraakt? En staat deze wat omhoog? Dan kun je het beste deze plank eruit halen en een wig met lijm tussen de vloerbalk en vloerplaat plaatsen.

Lijmen

Blijft de vloer ondanks de isolatielaag omhoog komen? Dan kan het zijn dat je vloer maar blijft kraken. Een oplossing is om de oppervlakte vast te lijmen met montagekit. Gebruik hierbij een spuitkoker om een lijn kit  aan te brengen aan beide kanten van de balk bij de vloeroplegging. Je moet hier wel de vloer voor open leggen.

Luchtvochtigheid

Een andere reden waarom je vloer kan kraken is een te hoge luchtvochtigheid. Wanneer de vloer eigenlijk te ‘nat’ is kan deze gemakkelijk gaan kraken. Je kunt de luchtvochtigheid in huis aanpassen door een luchtontvochtiger. Weet je niet of dit de reden is van je krakende vloer? Je kunt de luchtvochtigheid in je huis meten met een hygrometer.

Scheuren

Dit is vrij uitzonderlijk, maar het kan zijn dat er scheuren in de vloerplaten zitten. Hier is eigenlijk niks aan te doen. Je kunt zelf de planken vervangen om het gekraakt op te lossen, of een nieuwe vloer laten aanleggen.

Fotobronnen

Headerfoto: Mabel Amber - Pexels 

ID: 2565

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven