Huis
Tuin
Video

Met deze 3 tips blijven je rozen langer mooi

Heb je een bosje rozen gekregen van je lief maar laten ze al snel hun kopjes hangen? Supervervelend en zonde natuurlijk. Gelukkig is er een manier om te voorkomen dat dit gebeurt.

De truc om je rozen langer mee te laten gaan, zit hem in de manier waarop je ze in de vaas zet. Als je dit goed doet, kun je lang genieten van de romantische bloemen.

1. De vaas (en de voeding)

Om het meeste uit je rozen te halen, moet je een schone vaas gebruiken. Maak de vaas dus goed schoon met chloor of stop hem in de vaatwasser. Vul de vaas vervolgens met gewoon koud kraanwater en wat rozenvoeding. Dit is bloemenvoeding maar dan speciaal voor de roos.

2. Bloemen snijden

Het belangrijkste is dat je de rozen snijdt met een scherp mesje, en niet met een tang. een tang knijpt namelijk de vaatbundels dicht. Deze vaatbundels nemen het water op, dus deze wil je absoluut niet dichtknijpen. Snijd de rozen ongeveer vijf centimeter van de steel schuin af. Zo kunnen ze zo veel mogelijk water opnemen. Zet ze na het snijden gelijk in het water en geniet van de mooie bloemen.

3. De perfecte plek

Zet je bosje rozen op een koele plek. Zo gaan ze minder snel slap hangen. Hangen de kopjes er toch sip bij? Dan komt het misschien omdat je ze naast dit item hebt neergezet. 

Fotocredits
Headerfoto: Pexels - Pixabay

Tekst
Julia van Rijn

Bron: Libelle

ID: 4517

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven