Huis
Tuin
Video

Zo geef je je muur heel makkelijk een bakstenen look

Wil je dolgraag een bakstenen muur in je woning, maar heb je geen zin om de muur stuk te beitelen? Doe dat dan ook vooral niet. Er bestaan namelijk veel gemakkelijkere manieren om een bakstenen look te creëren.

Het kan je niet ontgaan zijn dat bakstenen muren hot zijn. Of het nu in een fancy restaurant is of in de woonkamer, stijlvol en stoer is het hoe dan ook. Maar buiten de stoere touch zorgen de warmrode kleuren van de stenen tegelijkertijd ook voor een warme uitstraling.

Hoe je je woning zo’n bakstenen look geeft zonder de muur kapot te moeten beitelen? We laten je twee simpele manieren zien:

Bakstenen look met steenstrips

Of valsspelen mag? Als het nauwelijks van echt te onderscheiden is absoluut! En dat is dan ook het geval bij een bakstenen muur die bestaat uit steenstrips. Steenstrips zijn eigenlijk platte bakstenen die je op een gladde muur kunt plakken waardoor je uiteindelijk een prachtig resultaat creëert. 

Steenstrips bestaan overigens in heel veel verschillende kleuren en soorten steen. Heb je liever een donkere, gladde steen, dan kun je daar ook een prachtige muurbekleding van maken.

Uiteraard zit er ook cement tussen de tegels, om het zo echt mogelijk te laten lijken.

En het eindresultaat... Net echt toch?! 

bakstenen muur

Bakstenen look met fotobehang

Behang kan tegenwoordig zó ongelooflijk realistisch zijn dat je eigenlijk zou denken dat je écht naar een bakstenen muur kijkt, zoals hieronder. Dat komt omdat het letterlijk een foto is die op het behang is afgedrukt, waardoor je ook diepte in het patroon krijgt.

bakstenen behang

Zorg er natuurlijk wel voor dat je een behang kiest dat er zo realistisch mogelijk uitziet. Wil je het écht goed doen, kies er dan een met cementvlekken, afgebrokkelde stenen en scheuren, zoals hieronder te zien is.

En ben je het zat? Dan haal je het er natuurlijk weer in no time vanaf en vervang je het voor een ander soort behang of een likje verf. Met een échte bakstenen muur doe je dat dan weer niet zo snel... 

Fotocredits
Headerfoto: Stadshem
Foto 1: Metselbedrijf van der Weerd
Foto 2: Steenstripwinkel
Foto 3 en 4: Murals Wallpaper

Tekst
Marjolein Sintenie

ID: 3266

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven