Huis
Tuin
Video

Zo houd je een basilicumplant wél in leven

Verse kruiden zoals een basilicumplant in je keuken zijn niet alleen handig om je gerechten meer smaak te geven, maar staan ook leuk en huiselijk op het aanrechtblad. Enige nadeel: het verzorgen ervan vergt de nodige aandacht. Verwelken bij jou de bladeren binnen no-time? Volg dan deze tips en houd je basilicumplant de volgende keer wél in leven.

Een goede basis

Je hoeft je basilicumplant niet per se bij het tuincentrum te halen; ook in de supermarkt heb je prima exemplaren. Begin thuis goed door de plant te verpotten in een grote pot. Zo krijgen de wortels voldoende ruimte om te groeien.

Kies de juiste standplaats

De basilicumplant is een echte zonaanbidder. Zet de plant dus neer op een lichte en warme plek.

Geef water vanaf de onderkant

De allerbelangrijste tip die wij je mee kunnen geven: geef het plantje water vanaf de onderkant. Zet het basilicumplantje daarom in een pot met een gat. Deze plaats je op een schaaltje, waar je dagelijks een beetje water op kan gieten. Zo neemt de plant het water op vanuit de wortels. 

Verwijder dorre blaadjes

Krijgt de plant - ondanks jouw liefdevolle verzorging - toch een aantal dorre blaadjes? Verwijder deze dan. Hierdoor verliest de plant geen onnodige energie. Wil je een aantal van de gezonde, groene bladeren gebruiken voor in je pastagerecht? Laat de stengel dan staan: hier kunnen namelijk weer nieuwe blaadjes uitgroeien.

Tekst: Lotte Wullems

ID: 2732

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven